Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Hjemmesittende fans hoster opp penger for å berge favorittscenene

Publisert

den

Mens musikkinteresserte kan høre på et bredt utvalg virtuelle konserter hjemmefra, sliter konsertscenene de ellers vanker på. Det fører til redningsaksjoner.

På crowdfundingsnettstedet Bidra.no sin oversikt kalt koronatiltak er bekymringen tydelig for favorittstedene – etter at musikerne selv later til å ha funnet sin virtuelle, midlertidige overlevelsesmåte.
En kronerulling som går til rockebulen Last Train i Oslo, stedet der Gluecifer og Turboneger har sitt opphav, er oppe i nær en kvart million kroner lørdag formiddag, ifølge siste oppdatering.
– Innsamlingen har tatt helt av. Det er mange som er glade i dette stedet, sier initiativtager Jostein Hestøy til Vårt Oslo.

Publikummet har samlet en kvart million kroner til rockebulen Last Train i Oslo, som i likhet med hele utelivsbransjen vil slite kraftig som følge av koronasituasjonen.


Flere følger
Nå følger Revolver-publikummet etter og har på de to første dagene siden 19. mars fått inn 46.000 kroner ved hjelp av kronerulling til scenen der utallige tilreisende band har spilt sine første Oslo-konserter – mens kjellerklubben er viktig for undergrunns-klubbkulturen.
Og før helgen manet americanamiljøet så vel som stamgjester til innsats for Siste Reis i Halden. Den er også i faresonen, for – som det heter på stedets Facebook-side: «Som så mange andre i disse tider, er ikke stengte dører forenlig med løpende utgifter».
Etter to dager er man nå oppe i 64.000 kroner, ifølge Siste Reis-siden på Bidra.

Siste Reis Pub har hatt besøk av en lang rekke musikere fra inn- og utland, men sliter som så mange økonomisk i kjølvannet av koronakrise og stengning. Foto: Privat


Omsunget scene
Både norske og amerikanske artister har skrevet låter om denne baren i grenseland, som i likhet med Last Train i Oslo har eksistert i flerfoldige tiår:
Blant dem Chip Taylor, låtskriveren bak «Wild Thing» og «Angel of the Morning», og countryrockeren Rick Broussard fra Texas. Sistnevnte lot opplevelsene i Halden ende i låten « Halden (is a Hell Raisin’ Town ).
Henning Kvitnes kalte sin låt for « iste Reis» rett og slett, mens Onkel Tuka refererer til stedet der de lar sin Spellemann-harpe trone i bokhyllen i sangen « istaelva Blues».

Den smått legendariske Halden-scenen Siste Reis, som kaller seg «sjappa med sjel», risikerer å stenge for godt, noe som har fått folk som er glade i stedet til å holde en kronerulling. Foto: Christer Bryntesen


Sjeldenhet
Til sommeren 2020 har Halden-baren eksistert i 30 år, noe som det fantes planer om skal feires med egen, todagers musikkfestival i nærheten av det lille lokalet.
– Alle som noensinne har hatt berøring med serveringsbransjen vet at det å ha en tretti år lang historie under samme flagg er høyst uvanlig. I et slikt perspektiv er Siste Reis bevaringsverdig i seg selv, heter det fra musikkprofilen Tom Skjeklesæther, som er blant dem som har engasjert seg i redningsarbeidet.

Den amerikanske artisten Chip Taylor har laget låt om sin norske favorittbar Siste Reis i Halden – i likhet med flere artistkolleger. Foto: Davey Wilson / Rootsy


(NTB)

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Facebook

populær