FIRMAPRESENTASJON

Kinesisk skjermgigant etablerer seg i Norden

Vegard Børresen er Unilumin Group Co. sin første nordiske ansatte, som Business Devolopment Director. Han var tidligere Pro AV Sales Manager hos Optoma Corporation. Foto: Privat.

AV-veteranen Vegard Børresen har fått ansvaret for å gjøre den kinesiske giganten mer kjent i Norge og resten av Norden.

Unilumin er en av verdens største produsenter av LED-display, og har som mål å gi kunder verden over LED-displayprodukter av høyeste kvalitet.

ANNONSE FRA BOSE:

Unilumin leverer LED Display til innendørs- og utendørs bruk, både til fast montering og til utleie / scene.

Med en produksjonskapasitet på over 714.000 m2 LED-display i året har Unilumin, siden starten i 2004, befestet sin posisjon som en av de ledende leverandørene av LED-display til profesjonelle- og kommersielle formål, utleie, sport, broadcast, kontrollrom, kirkebygg og offentlig kommunikasjon, for å nevne noe.

Det forteller en entusiastisk Business Devolopment Director i en samtale med PRO AV MAGASINET på nyåret 2021.

– Det er en fancy tittel for en som gjør alt, sier Vegard Børresen og ler.

– Jeg fikk nyss om at Unilumin var på jakt etter noen i Norden. 1. januar 2021 startet jeg, forteller han.

Vegard hadde da jobbet tolv år for projektorgiganten Optoma.

– Optoma har lykkes med å etablere seg som en seriøs PRO AV-leverandør av projektorer, fra tidligere være mye fokusert på møterom. De var også tidlig ute med 4K DLP-projektorer innen hjemmekino. Optoma har en solid markedsandel i Norden, ca 15 prosent, sier han til vårt nettsted. Optoma fortsetter sitt arbeid i Norge, blant annet med Andreas Rosvold bak rattet.

– Så fra projektorer til skjermer altså, Vegard. Hvordan skal det gå. Det er jo en viss bransjedebatt om fordeler og ulemper med det ene vs. det andre?

– Vi ha sett at prisene på LED-display på vei nedover. De som kjøper store projektorer er nok de som vil kjøpe LED-display i fremtiden, svarer Vegard diplomatisk.

Unilumin har allerede solgt til en del installasjoner i Norge, direkte og via forhandlere.

Det er installert LED Display på cruiseskipet «Spectrum of the Seas», som Royal Caribbean Cruise Lines eier, hos Telenor, og hos Sarpsborg stadion, hvor det er 250 m2 LED rundt stadion og et scoreboard på 100 m2.

– Hvordan skal du få Unilumin enda mer kjent?

– Salget vil rutes via forhandlere – selv om jeg er i direkte kontakt med flere kunder. Jeg jobber i alle ledd i verdikjeden. Det er ikke en enkel beslutning bruke 100.000 amerikanske dollar på en stor LED-vegg. Hovedjobben videre er å være synlig, for forhandlere og distributører, sier Vegard Børresen.

Blant forhandlernettet finner vi Tech Data Maverick, PRODOK, First Audio, Reklameservice og Video Force Scandinavia.

 

ANNONSE
ANNONSE
Avatar Per Mork

Du vil kanskje også like