NYTT UTSTYR

– Nå er det opp til meg

Olav J. Hoel bak den splitterne YAMAHA Rivage PM3 installert hos Oppdal kulturhus. Foto: Oppdal kulturhus.

Olav J. Hoel (48) har fått YAMAHA Rivage PM3 inn på Oppdal kulturhus. – Det er mye å lære seg selv om jeg kjenner Yamaha godt, sier driftsteknikeren.

Hoel er den første kunden i Norge med en av de nye Yamaha-mikserne i hus.

ANNONSE FRA BOSE:

(Intervjuet fortsetter nedenfor).

Les mer om Yamahas nye 2020-miksere her:

To nye RIVAGE-miksere fra Yamaha

De siste tre årene har innkjøp av en ny mikser til kulturhuset stått på agendaen, men andre innkjøp har måtte få førsteprioritet.

I koronaåret 2020 ble det endelig klart for snaue halvmillionen i kronasje på investeringskontoen.

– Det var en lang og grundig prosess med investering av ny lydmikser. Vi vurderte fire-fem andre, forteller Olav, som har brukt en en Yamaha M7CL uten nevneverdige feil de siste tretten årene (!).

– Det er viktig å ha et produkt du kan stole på hver dag. Vi var i sin tid tidlig ute med M7, som vi aldri har hatt problemer med. Den har aldri stanset under konserter!

– Har du fått tatt PM3 i bruk?

– Nei, den kom inn døren fredag. (2. oktober 2020. Red. anm.) Og dessverre har det vært veldig lite med konserter den siste tiden. Men nå får jeg tid til å lære meg å bruke den. PM3 har en helt ny software med så mange muligheter at det er meg det står mest på – ikke mikseren. Det beste er at det er så mange forskjellige settinger, med automiks for teater, fire forskjellige EQ-settinger, bedre utemuligheter for grupper i monitor, og så videre.

– Hva er det neste på den tekniske ønskelisten?

– Vi vil gjerne ha de gamle moving spots over til LED-baserte lamper, svarer driftsteknikeren.

Avonlyd AS har sans for pomp og prakt, her med egen utmerkelses-diplom.

Det var Avonlyd AS som solgte YAMAHA Rivage PM3 til Oppdal kulturhus.

– PM3 er den nye «kulturhus-mikseren» når det virkelig skal gjøres ordentlig, påstår Edgar Andraa Lien, som er gründer, medeier og daglig leder i Avonlyd AS.

– Den har blant annet «theather mode»-funksjonaliteter som er helt overlegent, og i mange fler brukersituasjoner enn man skulle tenke som typisk teater sier Lien.

YAMAHA sCA manager Alexander Rambøl takker og gratulerer Oppdal kulturhus med ny mikser:

– Noen produkter eldes med stil. Mye ligger i pipeline for denne plattformen og vi skal gjøre alt vi kan for at dere blir ivaretatt mange år fremover, sier han i en hilsen til kulturhuset i sør i Trøndelag.

Fra venstre: Tor Erik L Johansen, Edgar Andraa Lien, Tor Breivik (alle fra Avonlyd AS) og Mats Rundlöv fra Yamaha Scandinavia. Foto: Kim Ramberghaug. (Gjengitt med tillatelse.)

 

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like