Se oss i sosialt media

SCENEBESØK

80 år med kino og kulturhus i Askim

Avatar photo

Publisert

den

I 14 år har folk i Askim og omegn kunne glede seg over sitt eget kulturhus, i et ærverdig bygg fra 1938. Nylig feiret de 80-årsjubileet.

Mette Killingmoe, kulturhussjef siden 2007, forteller til lokalavisen Smaalenes Avis at det er cirka 30.000 mennesker inne i huset i løpet av et år.
Da regnes de om går på forestillinger og konserter og alle andre arrangementer, som det er rundt 100 av i året.
I tillegg kommer alle andre former for aktivitet i huset.

Mette Killingmoe er fra Askim og stortrives som leder av Askim Kulturhus. Foto: Askim kulturhus.http://kulturhusmagasinet.no/liten-scene-i-askim-kulturhus-men-med-mange-store-oyeblikk/
Askim Kulturhus en egentlig ombygd kino – opprinnelig oppført i 1938.
I 1978 flyttet kinoen ut i et nytt påbygg ved Rådhuset i Askim.
I mellomtiden sto gamlekinoen tomt frem til 2004, da kulturhuset ble en realitet. Bygget skulle opprinnelig rives, men det ble dannet en forening, «kinoens venner», som klarte å stanse planene.
Deretter ble det bestemt at det skulle bli et kulturhus.

Fra feiringen av Askim kulturhus. Foto: Askim kulturhus.


80-årsjubileet ble markert i Askim kulturhus 22. september 2018 med åpent hus og arrangementer hele dagen.
Storsalen åpnet på kvelden en storslått jubileumsforestilling, med mye godt og blandet  av kulturinnslag på scenen. Kvelden avrundes med konsert av både Lucky Bastards og Politibandet, som spiller opp til dans ut i de små kveldstimer. Alt var gratis på bursdagen.
– Askim kulturhus er et rent funkishus som vel blir sett på som et signalbygg som kommunen er stolte av. Kulturhuset har et flott parkanlegg som blir godt ivaretatt av kommunen og de frivillige. Vi har to scener, en i kafeen som tar opp til 200 personer og en teatersal for opp til 520 sittende, har Mette Killingmoe fortalt i et tidligere intervju med Kulturhusmagasinet.no.
Mette Killingmoe er opprinnelig født og oppvokst i Askim.
Ny styreleder Øyvind Woie fra 2018 sier til lokalavisen Smaalenes Avis :
– Vi kan være stolte av Askim Kulturhus. Gamlekinoen var et klenodium som var i ferd med å forfalle. Det har vært morsomt å være med på! Det jeg er mest fornøyd med er at vi ansatte Mette Killingmoe som daglig leder i Askim kulturhus. Det er rett dame på rett plass!Mette Killingmoe foran Askim Kulturhus, som hun har ledet siden 2007. Huset er en av de «minste» i landet mht. antall ansatte. Foto: Askim kulturhus.


Bildecollage fra bursdagsfeiringen. Foto: Askim kulturhus.


Oppslag i lokalavisen Smaalenes Avis, gjengitt av Askim kulturhus på Facebook.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

september 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

populær