Se oss i sosialt media

DØDSFALL

«Adieu» til en folkekjær artist

Publisert

den

Norge og Tønsberg tok onsdag farvel med Jahn Teigen, som ble bisatt fra domkirken i sin fødeby.

Allerede i morgentimene hadde publikum møtt fram utenfor Tønsberg domkirke. De som ikke fikk plass, kunne følge seremonien på storskjerm utenfor.
Inne i kirken sang hans tidligere ektefelle Anita Skorgen «Min første kjærlighet», samt en nedtonet og andektig versjon av «Mil etter mil». Kledd i hvitt fortalte hun om da de møttes første gang.
– Du forsto aldri meningen med beskjedenhet. Et skritt bak deg er en lærerrik utkikkspost, sa hun og fortalte om en samtale som begynte for 40 år siden, og som aldri stoppet.
Den siste meldingen hun fikk fra Jahn, lød slik: «Jeg var stor, men jeg følte meg liten.»
– Da tenkte jeg: Nå er du klar, klar til å dra. Vi må alle til syvende og sist finne vår riktige størrelse. Takk, kjære venn, sa Skorgan.
Datterens «Adieu»
Også Jahn Teigen og Anita Skorgans datter Sara Skorgan Teigen (35) sang en av sin fars sanger. Sittende på en stol og med en button med bilde av Teigen fra hans glansdager på jakkeslaget, fremførte hun «Adieu».
Stemmen bar langt på vei, men mot slutten signaliserte hun til salen om å ta over før hun sa et stille adjø.
Den siste Teigen-sangen på programmet var «Slå ring», som Alexander Rybak fremførte med domkirkens jentekor.

Jahn Teigens datter Sara Skorgan Teigen sang «Adieu» i sin fars bisettelse i Tønsberg onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum


Nasjonalskatt
Kulturminister Abid Raja (V) representerte regjeringen under bisettelsen. Han ga uttrykk for respekt for en artist som har berørt et helt folk på tvers av generasjoner.

Kulturminister Abid Raja (V) holdt minnetale på vegne av regjeringen under bisettelsen til Jahn Teigen i Tønsberg domkirke. Foto: Stian Lysberg Solum


– Norge har mistet en nasjonalskatt, samtidig skal vi være takknemlig for skattene vi sitter igjen med. Vi er ikke kjent for store ord, men Jahn Teigen snakket for oss alle. Han var modig, og han viste vei. Han sang ikke bare til oss, men for oss og til oss, sa Raja blant annet.
Venn og artistkollega Kim «Herodes Falsk» Hansen, forfatter og venn Morten Stensland og manager Trond Lie leste sine minneord sammen.
– Han var min kamerat, men han var også alles kamerat. Fra 1974 til 1984 var vi sammen så å si hver eneste dag. Vi var som to rampete brødre som elsket å gjøre alt det vi ikke fikk lov til. Den eneste regelen var at vi ikke skulle gjøre noe som vi kunne bli arrestert for. Takk Jahn, for all moro og glede, sa Herodes Falsk.
I Teigens ånd var det rom for både latter og applaus i kirken.

(Fra venstre) Kim «Herodes Falsk» Hansen, Morten Stensland og Trond Lie ved båren under bisettelsen til Jahn Teigen. Foto: Stian Lysberg Solum


Æresrunde og minnetre
Blant dem som bar båren ut av kirken, var Anita Skorgan, Sara Skorgan Teigen, Herodes Falsk og Trond Lie. Bårebilen kjørte en æresrunde gjennom byen til tonene fra «Adieu», som ble spilt på repetisjon fra klokkespillet.

Sara Skorgan Teigen og Anita Skorgan bar båren til Jahn Teigen etter bisettelsen i Tønsberg domkirke. Foto: Lise Åserud


Tidligere biskop Per Arne Dahl, som ledet seremonien, fortalte at det blir satt opp et minnetre ved statuen av Jahn Teigen i byen. Det skal også opprettes et fond i Jahn Teigens navn som skal gi støtte til unge innen musikk og idrett.
(Dag Kjørholt, NTB)
 
http://scenemagasinet.no/jahn-teigen-er-dod/
http://scenemagasinet.no/datteren-med-rorende-minneord-til-jahn-teigen/

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Facebook

populær