Se oss i sosialt media

ARRANGEMENT

Alt klart for Melafestival – med Boine og Manu Chao om bord

Publisert

den

Melafestivalen 2019 går av stabelen 16. til 18. august i Oslo, og blant årets headlinere finner vi Manu Chao, Maryam Mursal og Mari Boine.

Melafestivalen samler artister og publikum fra store deler av verden til konserter og arrangementer på Rådhusplassen i Oslo.
I år lokkes det blant annet med Manu Chao-konsert – i akustisk tapping. Dette er mannen som blant annet har gitt oss albumet «Proxima Estacion: Esperanza»; et album som i 2001 ble kåret til årets beste verdensmusikkplate.
«Manu satte publikumsrekord på Mela i 2012 og åpnet Melahuset som artisten residence i 2016. Nå kommer han sammen med Luciano Falico på gitar og Pluma på bongotrommer», heter det på festivalens hjemmesider.
På Melas plakat finner vi også Goran Bregovic & His Wedding and Funeral Band – samt Mari Boine, som spiller på Mela for tredje gang.
Allsidige Manu Dibango, blant annet kjent for storhiten «Soul Makossa» (1973) har også meldt sin ankomst, det samme har den somaliske artisten Maryam Mursal og rapperne Ozzy og Guleed fra Malmö.
Arrangørene ønsker også velkommen til en åpningskonsert med et spesialkomponert verk av Bendik Baksaas. «Verket «Strengene» binder sammen musikk fra Pakistan, Uganda og Norge», heter det i en pressemelding.
På Visit Oslo kan vi lese at Melafestivalen presenteres kulturuttrykk fra hele verden i form av musikk, teater, dans og kunsthåndverk. Og ikke minst mat.
Gratisfestivalen ble første gang arrangert i Oslo i 2001. I dag er den en av sitt slags største festivaler i Europa.
Mer om årets program finner du her. (NTB)

Klar for Mela-festivalen – for tredje gang: Mari Boine. Foto: Gitte Johannessen / NTB kultur.


Ordet Mela kommer fra sanskrit, og betyr «å møtes». Melafestivalen er en urban, sjangeroverskridende møteplass for feiring av kunst- og kulturuttrykk som har kommet til Norge gjennom innvandring, særlig fra land i sør.
Melafestivalen formidler kunst- og kulturuttrykk fra hele verden. Egenproduksjoner der norske og utenlandske artister samarbeider er en bærebjelke i festivalen. I tillegg satser Mela spesielt på lokale artister.
Festivalen arbeider for å øke bevissthet om kulturelt mangfold, øke innvandrernes deltakelse i norsk kulturliv og oppfordrer kulturinstitusjoner til å være mer inkluderende.
Mela ble arrangert i Oslo for første gang i 2001, og har siden utviklet seg til å bli en av de største av sin type i Europa.
Mela arrangeres på Rådhusplassen i Oslo og har fri adgang. Melas direktør er Khalid Salimi.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær