Se oss i sosialt media

NYBYGG

Åpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt et halvt år

Publisert

den

Åpningen av det nye Nasjonalmuseet som bygges på Vestbanetomta i Oslo, er utsatt et halvt år og åpner først våren 2021.

Årsaken til forsinkelsen er at to kritiske leveranser til Statsbyggs byggeprosjekt er forsinket.
Leveransene er knyttet til teknisk anlegg og nødvendige sikkerhetsdører. Åpningen er derfor utsatt fra høsten 2020 til våren 2021.
Nasjonalmuseets direktør, Karin Hindsbo, synes det er trist at åpningen blir utsatt.
– Dette er leit. Vi hadde gledet oss til å åpne museet høsten 2020 og har planlagt for det. Nå må vi se på hvordan vi skal håndtere dette på best mulig måte, sier Hindsbo.
Les også:
http://scenemagasinet.no/bright-fikk-gigantavtale-pa-over-25-milioner-kroner-med-statsbygg/
Nordens største
Det nye nasjonalmuseet blir Nordens største kunstmuseum, med rundt 5.000 kunstverk som skal stilles ut i den faste samlingsutstillingen.
Kostnadsrammen på museumsbygget er på 6 milliarder kroner og blir ikke påvirket av forsinkelsen, opplyser Kommunal- og moderniseringsdepartementet i en pressemelding.
– Når det nye Nasjonalmuseet åpner, får vi et praktbygg som vil gi generasjoner av nordmenn gode kunstopplevelser. Det er også gledelig at vi ferdigstiller et så komplisert byggeprosjekt innenfor kostnadsrammen, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H).
Må sikre stabil drift før åpning
Byggherre Statsbygg understreker at Nasjonalmuseet først kan tas i bruk når utstillingslokaler og magasiner er ferdigstilt, testet og har stabil drift.
– For å sørge for at riktig luft og temperatur er på plass, må tekniske installasjoner og sikkerhetsdører være testet og driften være stabil, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg til NTB.
– Til tross for krevende prosjektgjennomføring er vi trygge på at Nasjonalmuseet vil få de aller beste løsningene for visning og formidling av Norges kunstskatter, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.
http://scenemagasinet.no/bright-fikk-gigantavtale-pa-over-25-milioner-kroner-med-statsbygg/

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær