FESTIVAL

Arild Kalkvik er ny styreleder for Olavsfestdagene

Arild Kalkvik. Foto: John Berge ©

Etter åtte år som styremedlem er kinodirektør Arild Kalkvik nå ny styreleder for stiftelsen Olavsfestdagene i Trondheim.

Arild Kalkvik, direktør for Trondheim kino, overtar etter Per Ivar Maudal, som har vært styreleder for Olavsfestdagene siden 2008.

ANNONSE FRA BOSE:

Arild Kalkvik er 48 år, opprinnelig fra Sveio på Haugalandet, og har bakgrunn som journalist, skipsmegler, konsulent for medie- og underholdningsindustrien og markedsdirektør innen verftsindustrien. Han har i tillegg bred erfaring med styrearbeid, heter det i en pressemelding.

– Det er et kristent grunntema for Olavfestdagene. Hva tror den nye styrelederen på?

– Vet du, ingen har spurt meg hva jeg tror på – for å bli styreleder. Festivalen tar opp viktige verdispørsmål som er aktuelle både for de som tror og de som tviler. Jeg er vel blant de som trekkes i begge retninger.

Kalkvik har bodd i Trondheim siden 2000 og har vært en del av kinobransjen siden 2013, da han fikk jobben som kinosjef i Trondheim.

I 2014 ble han styreleder i Norske kinosjefers forbund og kort tid etter ble han også styreleder i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Han er også i kraft av kinosjefjobben leder i kinokjeden KinoNor, styreleder i Trondheim Kino Utvikling AS, Trondheim Kino Eiendom AS, nestleder i Filmfest Trondheim AS (Kosmorama) og styremedlem i Kinovasjon Norge (medeier av CAPA Kinoreklame), styremedlem i Capa Kinoreklame AS, styremedlem i Filmweb, styremedlem i Location, styremedlem i Den Norske Filmfestivalen AS, styremedlem i Midtnorsk Filmsenter AS og varamedlem i styret for Filmparken AS og Filminvest3 AS.

– Vi har i grunnen bare et spørsmål: hvordan får du tid til alt?

– Jeg har flinke folk rundt meg, svarer en alltid blid Arild Kalkvik da Kinomagasinet.no slår på tråden.

– Og jeg har barn som ikke krever så mye oppfølging. Det var veldig hyggelig å bli spurt av arbeidsgiveren, Trondheim kommune og de andre i valgkomiteen, om ta over som styreleder for Olavfestdagene.

Arild Kalkvik er direktør for Trondheim Kino, leder for kinokjeden KinoNor, leder av Norske kinosjefers forbund (NKF) og styreleder i Film & Kino … om mange flere steder. Foto: John Berge, KINOMAGASINET ©

Kalkvik sier han kom inn i 2008 da Olavfestdagene lå med brukket økonomisk rygg.

Gjeldssanering måtte til og de ønsket styremedlemmer med økonomisk bakgrunn. Siden den tid har festivalen gått med overskudd. Årets rammebudsjett er på 38 millioner kroner og det kan komme så mange som 40.000 besøkende på festivalens mange arrangementer. Noen av disse skjer også på kinoen, må vite.

Under Vestfrontmøte, debattmøtene som er en av festdagenes ankerpunkter, skal filmskaper Margreth Olin snakket om årets tema som er «idoldyrkelse». På kinoen vises Olins filmer Kroppen min og Onkel Reidar.

Og vår egen film- og TV-seriestjerne Kristoffer Hivju – som spiller Olav i teaterstykket «Olav – fra hat til håp» under Olavsfestdagene – jobber med dokumentarfilm om Olav den Hellige. Hivju blri med på debatt, Vestfrontmøte, om nettopp Hellige Olav: han var leiesoldat og låtskriver. Et maktmenneske som ble kåret til helgen. Også kalt Norges evige konge. Vestfrontmøtet spør: Er Hellig Olav et idol for vår tid? Eller representerer olavsarven en usalig blanding av religion og makt? Direkte fra vestfrontplassen ved Nidarosdomen med møteleder Tomm Kristiansen. NRK skal sende disse debattmøtene, forteller Kalkvik.

– Tradisjonen til Olavfestdagene er at vi skal posisjonere Trondheim og Nidarosdomen i det kirkelige og kulturelle landskapet. Med arenaer som Nidarosdomen og Borggården er dette en festival for troende og tvilere. Det spennende er at det er en kombinasjon av folkefest og noe av det mest vellykkede innenfor infotainment, med interessante debatter og foredrag.

– Det er rom for å stille de store og viktige spørsmålene og samtidig la seg rive med av musikk av høy kvalitet, så dette er en gave som så mange som mulig bør få ta del i.

Musikalsk sett vender byens to store sønner, duoen Stargate (Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen), tilbake. Denne gang er de ikke i studio, men på scenen, med sin første helaftens konsert.

Bjørn Eidsvåg skal opptre med «Etterlyst: Jesus» og det blir opptredner med Laleh og Sivert Høyem, Rosanne Cash og rockeprodusent Daniel Lanois presenterer lydkunst.

VESTFRONTMØTET: Olav den hellige – et idol for vår tid?

Ny sjef for Trondheim kino

Olavsfestdagene 2017 – 28.juli – 5. august, Trondheim

Konserter, møter, skuespill, kirkemusikk og historisk marked på Olavsfestdagene i Trondheim.

Olavsfestdagene er en kirke- og kulturfestival som arrangeres i Trondheim rundt olsok hvert år. I ti dager presenteres over 300 arrangementer med 800 internasjonale og norske artister (2005). Arrangementene foregår på scener over hele byen; Nidarosdomen, Olavshallen, Frimurerlogen, Vår Frue kirke, Rica Nidelven Arena og på utescenene i Borggården på Erkebispegården og Torvet, for å nevne noen. Orkestere, band, solister, kor, opera og skuespillere opptrer for et tilreisende og fastboende publikum. Det arrangeres også historisk marked med markedsspill, gjøglere og handel i Borggården, og en mengde aktiviteter for barn og unge, blant annet skattejakt, musikkverksted og steinhugging. Andre arrangementer er ridderturneringer, utstillinger, gudstjenester, kurs, foredrag og pilegrimsprogram. Hver kveld under Olavsfestdagene arrangeres også «Jazzvaka» i Kjeller’n i Olavskvartalet.

Olavsfestdagenes historiske forankring er dyrkelsen av Olav den hellige. Dagens festival viderefører tradisjonen til Olavsdagene, som startet i 1962. Pilegrimer fra mange land velger å besøke pilegrimsmålet Nidarosdomen under festivalen. Olavsfestdagene er en av fire knutepunktfestivaler med nasjonal status, og har i oppgave å ivareta den kirkelige Olsokfeiringen i Nidarosdomen; Olavsdyrkinga.

Randi Wenche Haugen var festivaldirektør fra 11. august 2008 til og med 31. august 2013. Petter Myhr, tidligere direktør ved Rockheim, tok over åremålsstillingen fra 1. september 2013.

SKJER DET NOE SPENNENDE HOS DITT KULTURHUS ELLER DITT FIRMA?  Tips oss om små og store nyheter!

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like