KORONAVIRUSET

Arrangører etterlyser forbud mot sommerfestivaler

Konsert- og festivalarrangører er allerede innstilt på at sommerens festivaler må avlyses og mener et forbud er nødvendig for å rydde opp i det juridiske og økonomiske ansvaret. Bildet er fra Øyafestivalen i Oslo i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norske konsert- og festivalarrangører ber regjeringen legge ned festivalforbud for hele sommeren allerede nå.

– Det er veldig vanskelig å se for seg at vi skal kunne gjennomføre en festivalsommer sånn som vi pleier, sier daglig leder Tone Østerdal i Norske konsertarrangører til TV 2.

ANNONSE FRA BOSE:

Uten at regjeringen har lagt ned forbud, vil arrangører som avlyser sitte igjen med det juridiske og økonomiske ansvaret, påpeker hun.

Regjeringen har så langt bestemt at arrangementer er forbudt fram til 15. juni og har varslet en beslutning om resten av sommeren senest i første uka av mai. Men det er for lenge å vente, mener Østerdal. Hun hadde onsdag et møte med kulturminister Abid Raja (V) og ba ham ta beslutningen om å forlenge forbudet alt nå.

– Det renner ut titalls millioner kulturkroner hver eneste dag, mens vi går og venter på langtidsbestemmelser for sommeren, sier Østerdal.

(NTB)

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like