Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Avskjedsjubel for Majorstuen, skiller lag etter 20 år

Publisert

den

Tyve år etter at en gjeng unge felespillere med ambisjoner startet folkemusikkgruppen Majorstuen, og siden spilte over 300 konserter i 20 land, er det over.

Majorstuen legger ned samspillet, som hittil har resultert i syv album og en Spellemannpris, med å gi ut avskjedsplaten «Jubel» fredag. Der trekker de fem medlemmene både linjer fra starten av karrieren, samtidig som de ser fremover. Sammen med komposisjoner av egne medlemmer bestilte gruppen også tre verk fra det de kaller «særpregede melodimakere»:
Jazzens Ola Kvernberg, indiepopens Thea Hjelmeland og folkemusikkens Gjermund Larsen.
– Da vi skulle lage «Jubel», tenkte jeg litt tilbake. Hvem var vi egentlig, for 20 år siden, der vi hoppa rundt på scenen med nyfrekke moves og raffe riff? Jeg tenker at vi var sultne og ivrige. Sultne på feit felelyd, ivrige på å strekke oss som musikere og artister, sultne på å lage musikk som både kunne røre og begeistre alle slags folk, sier Jorun Marie Kvernberg, og sier dette om musikken hun lagde til «Jubel»:
– Jeg ville hente frem noe av den uredde råskapen og den uovervinnelige holdningen, liv og leven og levd liv.
Anders Löfberg sier at strykeinstrumentene får stå i sentrum med sin unike lyd, og forteller at det var «befriende» å la seg rive med av det som fenget – etter å ha jobbet med strenge, tematiske rammer de siste årene.
– Majorstuen har alltid rendyrket sin signatur, og det er fint å se hvordan utviklingen har gått sin naturlige gang. Hvert album er et avtrykk i tida der Majorstuen var akkurat da. Og her er vi akkurat nå, ved et punktum. Eller var det et utropstegn? sier Bjørn Kåre Odde, mens Tove Hagen medgir at det er «vemodig å tenke på at Majorstuen-reisen snart er slutt».
– Jeg vil alltid være takknemlig. Majorstuen har vært min viktigste skole som musiker. Jeg har også lært mye om verdien av ulikhet, samhold og utholdenhet, sier sistemann, Synnøve S. Bjørset.

«Jubel» ble tittelen på avskjedsplaten til folkemusikkgruppen Majorstuen. Foto: Marius Beck Dahle

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær