Se oss i sosialt media

BRANSJEORGANISASJON

BFSP med ny promovideo

Avatar photo

Publisert

den

Bransjeforeningen for sceneteknisk produksjon (BFSP) er på tilbudsiden. Nå har de laget en promovideo som fortelle mer om hva sceneteknisk produksjon er for noe.

I videoen, som ble lagt ut på Facebook 22. mars 2019, er det intervjuer med blant andre Thomas Dragsnes fra Konsertsystemer LLB, Magnus Hartmann fra Mediatec Norway AS, Lars Erik Bratlie fra Trippel-M Levende bilder og Roar Ånestad fra Bary.
De forteller alle om sitt virke i bransjen, og hva det betyr å jobbe med denne type produksjoner.
Fulle av glød og entusiasme.
Videoen har pr. 26. mars rundt 120 delinger og har nådd over 35.000 mennesker.
Sondre Døli, et av styremedlemmene i BFSP, driver selv et mellomstort LLB-uteleifirma, Optilux i Porsgrunn.
Døli forteller til Scenemagasinet at videoen er laget for å vise at bransjen er «en stor bransje», og for å skape mer blest og øke rekrutteringen.
– Vi ønsker å gjøre det mer anerkjent og akseptert å jobbe i sceneteknisk bransje, og vil at nye arbeidstakere gjerne tar det valget tidlig, sier Døli.

Sondre Døli (med ryggen til) på jobb for Optilux. Foto: Optilux.


Døli sier at BFSP er opptatt av å skape en «sunnere bransje» og de ser frem til at det kan komme en fremtidig utdanningsvei for nettopp denne bransjen.
– Eksempel på «usunne ting» er uforsvarlige utendørsrigger og et mangelfull HMS-fokus, sier Døli.
Han er glad for at BFSP, som ble stiftet sommeren 2015, har gjort at terskelen er lavere for utleiefirmaene til å ringe hverandre. De mindre kan ringe de større for å spørre om råd.
– Takk og lov har det ikke vært noen ulykker de siste årene. Men bransjen vår er mindre regulert enn mange andre. Man kan bygge store utendørsrigger uten kompetanse, men skal du bygge stilas må du ha utdanning og papirer på at du kan det. Det er veldig rart, sier Døli.
Se reklamevideoen her:

Intensjonen med BFSP er å bidra til positiv utvikling av bransjen. Foreningen vektlegger kompetansedeling mellom foreningens medlemmer og interessenter innen sikkerhetsspørsmål for sceneproduksjon. Foreningen har som mål å bidra til høyere grad av standardisering, økt kvalitet og sikkerhet i gjennomføring av scenetekniske produksjoner. Foreningen skal være et talerør overfor myndigheter/media når det gjelder å fremme bransjebehov. Foreningen vektlegger HMS. Aktivt medlemskap skal gi et kvalitetsstempel.
http://scenemagasinet.no/llb-2019-bransjeforeningen-for-sceneteknisk-produksjon-naermer-seg-30-medlemmer/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Facebook

populær