ARTISTOMTALE

Blest lanserer «September» i september

Blest vender tilbake med andreplaten «September» fredag 27. september, og følger opp med norgesturné i oktober. F.v. Paul Hansen, Carl Øyvind Apeland, Marie Klåpbakken og Torbjørn Økland. Foto: Erlend Mikael Sæverud / Handout NTB kultur.

Blest, som samler et knippe tidligere Vamp-musikere, rekker å slippe andrealbumet «September» i september.

Et gjennomgående tema er ifølge pressemeldingen at noe tar slutt – eller går mot en slutt.

ANNONSE FRA BOSE:

«Ein sommar tvinges ner i kne. Du e her nå september», heter det i tittellåten. Den er i likhet med flere låter skrevet av Paul Hansen, mens andre har tekst av dikteren Ingvar Hovland.

Blest brukte Bjarne Stensli som produsent på sin fredagsklare andreplate «September».

 

– Jeg føler at vi har fått mulighet til å gå tilbake til våre røtter både musikalsk og igjennom tekstene, sier Hansen, som sammen med Apeland og Torbjørn Økland – som alle gikk ut av Vamp i 2014, og Marie Klåpbakken utgjør Blest.

– På dette albumet har alle beveget seg litt ut av komfortsonen, noe som gir et spennende resultat, sier hun.

Mens Thom Hell produserte bandets 2015-debut, har Blest nå brukt Bjarne Stensli i studioet Oslo Klang som medprodusent. Apeland sier samarbeidet med Stensli gjorde at arbeidet med platen tok en litt ny retning. Men Hell er fortsatt med som gjest, og sier det er «en fryd» å jobbe med bandet.

– Sterke låter. Genuine musikere. Åpne for musikalske krumspring. Hva mer kan jeg be om, sier han.

Blant de musikalske gjestene hos visepopbandet finnes Erland Dahlen, Kjetil Mørland, Nils Økland og sekkepipespilleren Mick O’Brien.

Blest vender tilbake med andreplaten «September» fredag 27. september 2019, og følger opp med norgesturné i oktober. F.v. Torbjørn Økland, Paul Hansen, Marie Klåpbakken og Carl Øyvind Apeland. Foto: Erlend Mikael Sæverud.


Her blir Blest å høre

  • 4. oktober – Festiviteten, Haugesund
  • 5. oktober – Spor 5, Stavanger
  • 6. oktober – Månefisken, Oslo
  • 18. oktober – Madam Felle, Bergen

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like