Se oss i sosialt media

FIRMAPRESENTASJON

Lokale entusiaster bygde sitt eget drømme-gledeshus

Avatar photo

Publisert

den

HØNEFOSS: Etter nesten 20 år med sommerrevyer i telt ble drømmen en virkelighet. Gledeshuset så dagens lys 31. mai 2018. Siden har over 50.000 kjøpt billlett til arrangementer på huset.

Prosjektleder Trond Løland hos Hønefoss Lyd har vært byggeleder og en av primus motorene bak det unike huset, som er bygd fra grunnen av rett sentralt på Hønefoss.
Byggetiden var kun ni måneder.
Her er så å si alt tatt hensyn til, og gjennomtenkt til de grader, for alle: det være seg publikum, artister og teknisk ansatte.

Scenen. Foto: Katrine Wang Svendsen.


– Det nærmest vi kan sammenligne oss med er Latter i Oslo, men forskjellen er at vi har bygd huset fra bunnen av, mens Latter jo var en IMAX-kino i sin tid, sier Løland og viser SCENEMAGASINET rundt.
Ikke siden Edderkoppen Teater i sin tid ble bygd har et lignende privat underholdningshus blitt bygd her til lands, mener Løland.
Det 1.200 kvadratmeter store bygget er formet som en åpen instrumentkasse. Stein Halvorsen Arkitekter står bak. Topplokket er amfiet, og nederst ruver scenen. Under er det bar og restaurant.
Det er blant andre To Be Announced Arrangementer og Hønefoss Lyd AS som står bak driftsselskapene Gledeshuset Eiendom AS og Gledeshuset Drift AS. Samt femten lokalpatriotiske investorer i eiendomsselskapet, som spadde opp hele 50 millioner kroner. Erik Stokke er daglig leder både for begge firmaene, To Be Announced Arrangementer og Hønefoss Lyd AS.
Siden starten våren 2018 har det vært stand-up, konferanser, rockekonserter og ikke minst Hønefossrevyen og Fosserock, byens eget sommershow som i årevis ble fremført
i sommertelt.

Trond Løland i godstolen foran Allen & Heath-mikseren inne i Gledeshusets aller helligste: storsalen. Foto: Katrine Wang Svendsen.


– Vi ønsket å lage et underholdningshus for å få full kontroll på en helaften på byen. Så var vi redde for at folk ble lei av å sitte i telt, hver sommer, på harde krakker. Vi var gærne, tenkte stort og resultatet på Gledeshuset, sier Løland.
Gledeshuset fikk mange – og får fortsatt reaksjoner – grunnet folks assosiasjoner med navnet til annen «underholdning». Huset er plassert ved l Hønefoss flotteste plass, i bunnen av Hønefossen, langs elven.
Stedet er bygget opp som et slags moderne mediesenter. I motsetning til mange underholdningslokaler som har måtte tilpasse muligheter i allerede ferdige bygg, er Gledeshuset tilpasset mange forskjellige bruksområder og produksjoner fra starten av. På hovedscenen prydes bakgrunnen av en veldig stilig LED-skjerm hvor mye grafikk kan kjøres opp uten bruk av prosjektor. Bilde fra skjermen speiles også på mindre stasjoner på scenen som for eksempel under trommisens plass.

Salen er også lett tilrettelagt for enkel frakt av utstyr inn og ut av lokalene, samt å kunne kjøre flerkameraproduksjon dersom det ønskes. Det er en godt tilrettelagt og utstyrt sal som kan gjøre det meste og som har en ultimat opplevelse tilpasset for publikum. Det er også lagt opp til fremtidig TV-produksjoner, og det er lagt fire kilometer med CAT-kabler.-
På Gledeshuset er det mulig å ta en øl i baren, eller en middag på resturanten. Det er selvsagt mulig å spise ute med utsikt til fossen og elven. Det er også tilrettelagt «afterparty» etter eventer slik at publikum kan ta hele kvelden på ett å sammme sted om ønskelig.
Sist er det også tilrettelagt servering under eventer/show. Her fungerer det godt og uten forstyrrelser fra servitører, hvor publikum kan får drikke og snacks til seg uten å måtte bevege seg ut av lokalet som man ofte må om man er på show, konserter, stand up eller lignende.
Trond Løland og alle i Hønefoss Lyd har brukt alle sin erfaring fra mange år i LLB-bransjen med å skape drømmehuset.
– Det var vilt å få muligheten til dette. Jeg har jobbet med live og installasjon, og vært i mange byggemøter opp gjennom årene.
– Vi har fått til mange unike og praktiske ting med huset vi er godt fornøyd med.
Det er også små vinduer som gir dagslys inn i salen, og et motorisert teppe dekker over de.
– Vi sitter mye inne og vet ikke om det snør eller er badetemperatur i mange dager av året. Det går mye tid til prøver og rigging – så bare det å ha dagslys i en sal er helt nydelig! sier Trond.
Man har dempet kostnadene til huset ved å bruke mye av uteleieparken til Hønefoss lyd, fremfor mye innkjøp av utstyr.
Smarte løsninger er blant annet bruk av bevegelige lamper som belysning i salen, et solid ståltak som gjør store produksjoner mulig, og mange praktiske løsninger for varelevering og transport av utstyr til scene og salen. Kort sagt: Et hus å glede seg over, og i, i mange år fremover!
Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 5-2019 av SCENEMAGASINET. Bestill abonnement her!

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 
Les også denne saken om Hønefoss Lyd:

http://scenemagasinet.no/honefoss-lyd-med-millioninvestering-i-nytt-utstyr/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

september 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

populær