Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Og vips! ble også konserthøsten avlyst i stor skala

Publisert

den

Mange i musikkbransjen hadde satt sin lit til at høsten skulle redde dem etter en koronatung vår og sommer – men nå begynner avlysningene å komme.

Fredag 7. august 2020 ble det klart at regjeringen ikke vil ikke åpne for flere enn 200 personer på arrangementer. Mange arrangører hadde håpet på en utvidelse til 500 personer fra 1. september, slik det tidligere var blitt signalisert.
– Langtidseffektene blir alvorlige, sier Tone Østerdal i Norske Konsertarrangører til NRK, og tror at også julekonsertene – som er siste skanse – kan bli rammet.
– For mange arrangører er 200 personer altfor få til å kunne holde åpent. Spesielt i kombinasjon med énmetersregelen slik den er tolket i dag. Vi er avhengige av større kapasitet for å kunne åpne flere steder, sier Østerdal.
Vil ha Raja på banen – igjen
I en kommentar til avgjørelsen skriver Creo – forbundet for musikk og kultur at man mener det ville vært mulig å utvide til 500 publikummere på samme arrangement, og samtidig ivareta smittevernhensyn på en forsvarlig måte. Man pekte på at kulturlivet har flere års erfaring med å organisere og håndtere publikum, samt å sikre hygiene og desinfisering.
– Slik gikk det ikke. Det respekterer vi og har forståelse for. Men siden det er regjeringen som nekter oss å skape verdier, opplevelser, aktivitet og omsetning, forventer vi at den samme regjeringen også sikrer at de etablerte kompensasjonsordningene forlenges og forbedres, heter det i uttalelsen fra kunstnerorganisasjonen – som nå vil ha kulturminister Abid Q. Raja på banen igjen.
Creo ønsker «nødvendige forsikringer og avklaringer, slik at de mange titusener med kultur som yrke vet litt mer om hvordan fremtiden ser ut», heter det videre.
Veteraner avlyser og utsetter
Avlysningene for høsten begynte å melde seg allerede fredag ettermiddag, blant annet fra arrangørene av «Rustne herrer»-forestillingen, som Ole Paus og Jonas Fjeld skulle spille på Chat Noir denne høsten.
– Grunnet usikkerheter rundt dagens pandemisituasjon, har Ole Paus og Jonas Fjeld sett seg nødt å legge videre planlegging av denne forestillingen på is, heter det i pressemeldingen.
CC Cowboys, som skulle feire 30-årsjubileet med en høstturné, har utsatt den helt til høsten 2021. Den beslutningen tok bandet og manager Jan Sollien i United Stage Group allerede torsdag kveld, ifølge en pressemelding.
– Vi føler situasjonen for øyeblikket er såpass usikker at vi ikke inngå noen nye avtaler eller legge nye planer før etter myndighetenes varslede oppdatering den 1. september, sier han, mens bandets Magnus Grønneberg beklager på vegne av bandet.
– Helse og sikkerhet for publikum, arrangører og band trumfer alt. Håper vi sees igjen snart. Take care, lyder det fra CC Cowboys-frontmannen. Bandet hadde allerede avlyst alle sommerens konserter, og nå røk høstens også.

Disse to var ved god helse og skulle satt hverandre stevne på Chat Noir i høst: Ole Paus (t.h) og Jonas Fjeld, kjent som To Rustne Herrer. Nå legges showet på is fordi Norges koronahelse ikke er helt på stell. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.


 
LES OGSÅ:
http://scenemagasinet.no/fortsatt-maks-200-personer-pa-konsert-og-kino/

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Facebook

populær