Se oss i sosialt media

NYTT UTSTYR

Crest Audio er tilbake

Avatar photo

Publisert

den

Crest Audio lager digitalmikser og forsterkere i ypperste klasse, mener Steinar Eikum hos EM
Nordic.

I 2022 ble det klart at den svenskeide musikkimportøren EM Nordic har fått et nytt og viktig tilskudd innen produktspekteret sitt. 

Det er en del år siden Crest Audio har hatt norsk tilstedeværelse i proffmarkedet, men nå er amerikanerne tilbake for fullt.

– Siden vi mistet agenturet på QSC er det svært gunstig for oss med et annet solid amerikansk merke som har produkter vi ønsker å ha i sortimentet, sier Steinar Schanke Eikum.

Han er produktansvarlig for EM Nordics proffavdeling, XL Audio.

Steinar Eikum fra EM Nordics XL Audio. Arkivfoto: John Berge, PRO AV MAGASINET.no ©

– Crest Audio er et veldig bra merke, og var ganske stort i Norge for noen år siden. Så nå gleder vi oss til å gjøre det kjent igjen, fordi de har noen meget gode produkter å by på, sier Eikum.

tactus.control

Et av produktene fra Crest Audio er et nytt digitalmikser-system, Tactus.

Her er sakens kjerne at man ikke ha selve mikserflaten, men kan kjøre lydmiksen via hvilken som helst berøringskjerm, det være seg en bærbar datamaskin, nettbrett m.v. Det hele kjøres via Waves software.

– Unge folk er vant til å mikse på en skjerm, mens eldre lydmiksere gjerne vil ha den fysiske faderen, mener Eikum.

Tactus stage gir deg innganger og utganger der du trenger dem. Koble opptil åtte innganger for det ultimate 256-kanalsoppsettet.

Hjernen i selve operasjonen er Tactus Front of House, tactus.foh, som man trenger minimum én av.

Denne mikseboksen har åtte mic/linje-innganger, åtte linje-utganger, stereo AES-innganger, MIDI, Word Clock, hodetelefonutgang med egen volumkontroll, m.v. Har man enda større behov finnes det også tactus.stage-varianten, med 32 mic/linje-innganger, 16 linjeutganger og alt annet man trenger for en god konsert.

Og hvis man ikke vil kjøre via skjerm, så kan man også kjøpe en fysisk mikserenhet, kalt tactus.control.

Crest Audio, Inc er et amerikansk selskap som produserer profesjonelt lydutstyr, inkludert lydmikser, effektforsterkere og høyttalere. 

Crest Audio ble grunnlagt på slutten av 1970-tallet av Jean-Pierre Prideaux i California. Dallas Music Industries (DMI) kjøpte Crest Audio på 80-tallet og senere, i 1999, ble Crest Audio kjøpt av Peavey Electronics. Firmaet er basert i Meridian, Mississippi i USA.

Jean-Pierre «John» Prideaux ble hyret for å bygge forsterkere for utleiebransjen innen lyd- og lys for livebransjen. Den første forsterkeren, P3500, leverte 475 watt per kanal i et rack som bare behøvde to slotter, mens konkurrentene da maks kunne levere 400 watt i en kasse som krevder fire rader i stativene. Senere ble 4001, 8001 og 8002-forsterkerne legendariske for sine yteleseevner. 

I 1989 startet Crest Audio også med miksere, med sin Gamble EX-serie. Så tidlig som i 1991 lanserte selskapet NexSys, et nettverksbasert forsterker-kontrollsystem.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse
Skriv en kommentar

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2023
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær