Se oss i sosialt media

DJ

– Det som er så digg med det er at det låter «hifi»

Publisert

den

OSLO: En av de som har kjøpt Pioneers høyttalerserie er DJ-veteran John Brataas. – Jeg ble solgt med en gang, sier John.

På demokvelden hos First Audio torsdag 25. oktober 2018 traff vi en bråte med DJ-er og lydutleie-eiere, som alle og en var kommet for å høre godlyden fra britene bak det japanske høyttalermerkets nye serier.
Spesielt innenfor klubber, diskotek og «high class establishments» – for å bruke et knakende godt norsk begrep (ironivarsel) – så er Pioneer svært populært, opplyser First Audio, som har norsk enerett og agentur på salg av Pioneer Pro Audio.
– Jeg hørte Pioneer-settet XPRS da det kom til Norge – da var jeg solgt, forteller John.
– Det som er så digg med det er at det låter «hifi», åpent og stramt.
– Jeg er alltid på jakt etter «punch» enn den typiske brummesubbelyden. Jeg har hatt JBL, Electro Voice og Mackie tidligere, sier DJ-en.
Under demoen hos First Audio på Haugenstua i hovedstaden hadde John Brataas tatt med seg sitt eget oppsett, med tre subwoofere på hver side og en topp oppe på hver rad. Settet han kjøpte i 2017.
Og selvsagt med Pioneer DJ avspiller, CDJ-2000NXS2.
– Tidligere har jeg hatt Numark og Denon, men Pioneren er enkel å bruke og låter veldig bra. Jeg har forelsket meg i Pioneer fordi de leverer bra kvalitet, sier John.

DJ konsept ved John Brataas lånte ut sitt Pioneer PA-anlegg til First Audio for demo/kundekvelden. Foto: John Berge ©


http://kulturhusmagasinet.no/pioneer-hyret-ministry-of-sound-spesialist-da-de-skulle-starte-pro-audio-avdeling-sju-ar-senere-er-japanernes-britiske-team-i-ferd-med-a-sla-an-i-stor-skala/
– Men hva med vinylbølgen?
– Jeg har vurdert vinyl. Jeg konvertere til Mp3 tidlig på 90-tallet. Jeg var tidlig ute med den digitale verdenen da jeg syntes det var spennende.
DJ konsept har ordrelisten full hele året: det er mye bursdager, eventer, julebord og firmafester.
John Brataas følger med på hitlister og hører på ny musikk hele tiden.
– Jeg er ute etter musikk som gir noe – som gir energi og driv. Jeg spiller hver helg fortsatt og er like «gira» på å jobbe. Jeg nullstiller hodet før hver jobb. Jeg ser an gjestene og energien i lokalet, og så begynner jeg med en låt som passer der og da.

John Brataas fra DJ konsept ved i aksjon. Foto: John Berge ©


Les mer om Pioneers høyttalerserie her:
http://kulturhusmagasinet.no/norge-er-et-av-pioneer-pro-audios-beste-land-na-lanseres-en-ny-hoyttalerserie/
***

Kulturhusmagasinet – Bilde, lyd, lys og teknikk for norske scener. Vi dekker stedene, menneskene og bransjen. Tips oss gjerne om nyheter der du jobber – på kulturhus, rockeklubb, teater, opera, festival, eller hos management – og andre leverandører av teknisk utstyr! NB: Vi skifter navn og domene 01.01.2019 til Scenemagasinet for å tydeliggjøre at vi dekker alle aspekt av bransjen.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2022
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Facebook

populær