Se oss i sosialt media

DJ

– Det som er så digg med det er at det låter «hifi»

Avatar photo

Publisert

den

OSLO: En av de som har kjøpt Pioneers høyttalerserie er DJ-veteran John Brataas. – Jeg ble solgt med en gang, sier John.

På demokvelden hos First Audio torsdag 25. oktober 2018 traff vi en bråte med DJ-er og lydutleie-eiere, som alle og en var kommet for å høre godlyden fra britene bak det japanske høyttalermerkets nye serier.
Spesielt innenfor klubber, diskotek og «high class establishments» – for å bruke et knakende godt norsk begrep (ironivarsel) – så er Pioneer svært populært, opplyser First Audio, som har norsk enerett og agentur på salg av Pioneer Pro Audio.
– Jeg hørte Pioneer-settet XPRS da det kom til Norge – da var jeg solgt, forteller John.
– Det som er så digg med det er at det låter «hifi», åpent og stramt.
– Jeg er alltid på jakt etter «punch» enn den typiske brummesubbelyden. Jeg har hatt JBL, Electro Voice og Mackie tidligere, sier DJ-en.
Under demoen hos First Audio på Haugenstua i hovedstaden hadde John Brataas tatt med seg sitt eget oppsett, med tre subwoofere på hver side og en topp oppe på hver rad. Settet han kjøpte i 2017.
Og selvsagt med Pioneer DJ avspiller, CDJ-2000NXS2.
– Tidligere har jeg hatt Numark og Denon, men Pioneren er enkel å bruke og låter veldig bra. Jeg har forelsket meg i Pioneer fordi de leverer bra kvalitet, sier John.

DJ konsept ved John Brataas lånte ut sitt Pioneer PA-anlegg til First Audio for demo/kundekvelden. Foto: John Berge ©


http://kulturhusmagasinet.no/pioneer-hyret-ministry-of-sound-spesialist-da-de-skulle-starte-pro-audio-avdeling-sju-ar-senere-er-japanernes-britiske-team-i-ferd-med-a-sla-an-i-stor-skala/
– Men hva med vinylbølgen?
– Jeg har vurdert vinyl. Jeg konvertere til Mp3 tidlig på 90-tallet. Jeg var tidlig ute med den digitale verdenen da jeg syntes det var spennende.
DJ konsept har ordrelisten full hele året: det er mye bursdager, eventer, julebord og firmafester.
John Brataas følger med på hitlister og hører på ny musikk hele tiden.
– Jeg er ute etter musikk som gir noe – som gir energi og driv. Jeg spiller hver helg fortsatt og er like «gira» på å jobbe. Jeg nullstiller hodet før hver jobb. Jeg ser an gjestene og energien i lokalet, og så begynner jeg med en låt som passer der og da.

John Brataas fra DJ konsept ved i aksjon. Foto: John Berge ©


Les mer om Pioneers høyttalerserie her:
http://kulturhusmagasinet.no/norge-er-et-av-pioneer-pro-audios-beste-land-na-lanseres-en-ny-hoyttalerserie/
***

Kulturhusmagasinet – Bilde, lyd, lys og teknikk for norske scener. Vi dekker stedene, menneskene og bransjen. Tips oss gjerne om nyheter der du jobber – på kulturhus, rockeklubb, teater, opera, festival, eller hos management – og andre leverandører av teknisk utstyr! NB: Vi skifter navn og domene 01.01.2019 til Scenemagasinet for å tydeliggjøre at vi dekker alle aspekt av bransjen.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

november 2022
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Facebook

populær