Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

DX fyller 20 år – fra kinofokus til komplett kulturhusleverandør

Avatar photo

Publisert

den

Deler av DX-teamet – her samlet i Stavanger. Fra venstre: Dave Balmbra, Oddvar Haug Jenssen, Solveig Hansen, Andreas Wiik, Martin Berg, Tore Martin Hansen og Dagmar Lunde. Foto: John Berge ©

Hipp, hurra for DX – som er 20 år i 2017! Dialog Exe AS, kjent som DX, fylte nylig 20 år som firma. 20 fantastiske spennende år med for det meste oppturer. Her er historien!

DX åpnet dørene i 1. april 1997, og firmaet sier de er stolte over å kunne feire sitt 20 års jubileum i 2017.

Fra Fauske, Ørsta, Svolvær og Harstad kino, som de aller første, til dagens 300 pluss kulturhus, kinoer, arrangører, festivaler, konsertscener osv. Alle som en har hatt stor betydning for DXs 20 første år.

«Det har vært 20 fantastiske og spennende år. Mye har skjedd, og mest av alt er vi takknemlig for å ha mange gode, lojale kunder, flere av de har vært med hele veien. Kunder som gjennom årene også har blitt gode venner, støttespillere og – ikke minst – produktutviklere, sammen med oss,»
uttaler firmaet overfor KULTURHUSMAGASINET.

Oddvar Haug Jenssen har ledet selskapet siden 2005. Her foran selskapslogoen inne på hovedkontoret i Bodø. Foto: John Berge. ©

Bakgrunnen for selskapet startet enda flere år før DX ble en realitet.
Nordlandsdata utviklet i 1989 et billettsystem for Fram kino i Bodø. Kinosjef Erik Jørgensen ved Fram kino kontaktet Tore Martin Hansen, daværende konsulent i Nordlandsdata.
Resultatet var landets første elektroniske billettsystem og starten på det som senere ble kjent som iTicket.
Andre kinoer hørte om dette og mange endte opp med å kjøpe det. Systemet var DOS-basert, og det første som erstattet de manuelle billettsystemene.
I 1997 sluttet gründerne Tore Martin Hansen og John Kristiansen i Nordlandsdata og laget et nytt Windowsbasert system, som nå er dagens Dialog eXe.
Tore Martin Hansen jobber fortsatt i selskapet. Da John sluttet i 2005 kom Oddvar Haug Jenssen inn.

Produktsjef Martin Berg. Foto: John Berge ©

Derfra har DX hatt en gradvis økning, før vi de siste to årene har vokst kraftig i antall hoder på kort tid.
I dag er selskapet naturlig nok svært stolte over at DX er arbeidsplassen til 28 dyktige og engasjerte mennesker.
Dialog eXe har «alltid vært opptatt av å ligge vel frempå» og ha fremtidsmessige løsninger, understreker Tore Martin Hansen.
Han var med på å stifte selskapet og er en av hovedaksjonærene. Foruten kinoer, leverer selskapet billettsystemer til blant andre kulturhus, .
– Vi dyrker lekenhet og nysgjerrighet. Den egenskapen, kombinert med kravstore og oppadgående kunder, gjør at vi derfor mener vi har den feteste billettløsningen på markedet, samstemmer Tore Martin og sønnen, produktsjef Martin Berg.
– De fem siste årene har vi skrudd opp tempoet for å satse videre. Vi har på denne tiden åpnet to nye avdelingskontorer, og mer enn doblet antall ansatte, forteller daglig leder Oddvar Haug Jenssen.
Hovedkontoret er fortsatt i Bodø, men det er nå også avdelinger i Stavanger, Haugesund og Lyngdal (etter oppkjøpet av Comunic AS).

Deler av DX-teamet – her samlet i Stavanger. Fra venstre: Dave Balmbra, Martin Berg, Solveig Hansen, Andreas Wiik, Tore Martin Hansen, Dagmar Lunde og Oddvar Haug Jenssen. Foto: John Berge ©

Sønn og far: Martin Berg, utvikler (t.v.) og Tore Martin Hansen, seniorutvikler (t.h.) i DX (Dialog eXe). Foto: John Berge ©

DX startet som et billettsystem.
– Gjennom å jobbe tett med våre kunder og lytte til deres ønsker og behov over tid, har vi i dag et integrert økosystem med billettsalg i sentrum. Ut fra dette springer verktøy for filmprogrammering, booking, markedsføring, hjemmeside- og skjermløsninger og mer, sier Jensen.
Han forteller at nysgjerrighet rundt hvordan DX kan benytte teknologi for å skape gode verktøy for våre kunder og gode opplevelser for deres kunder er en del av selskapets DNA.
Som da DX var først i Europa med salg av billetter på nett og hjemmeprint i 2004, eller da DX var med som en av tre europeiske lanseringspartnere for Apple, da de lanserte Passbook (nå Wallet) i 2012.
Selskapets 20. år markerer også året den nye plattformen for kino og kulturhus virkelig begynner å ta form.
Dette sammen med DX’ satsning på skykompetanse og -tjenester gjennom oppkjøpet av Comunic markerer på mange måter starten av andre akt for DX.
-– Vi har høyt trykk på å få ferdig neste generasjon av produktene våre. Samtidig har vi begynt å investere i fremtidige muligheter, som kognitiv teknologi, og følger utviklingen rundt mobilbetaling tett. Grunnfilosofien er fortsatt den samme; at vi skal utvikle gode verktøy for og sammen med kundene våre, forteller produktsjef Martin Berg.
– Hva skjer videre for DX?
– Det ligger mye spennende i årene fremover. Nye betalingsmåter, smartere løsninger og skybaserte tjenester er bare noen av hypeordene. Vår jobb er å skape gode produkter ut av dette sammen med, og for våre kunder. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Berg og Haug Jenssen.

«The godfather of DX» – Tore Martin Hansen – forteller gode historier under en jubileumstur for ansatte til Sainte-Maxime i mai 2017. Foto: DX (Gjengitt med tillatelse).

Dialog eXe AS
Nordstrandv. 65B
8012 BODØ
Hjemmeside: www.dx.no
Driftsinntekter 2012: ca 15,5 mill. kroner.
Driftsinntekter 2013: ca 17,7 mill. kroner.
Driftsinntekter 2014: ca 19,8 mill. kroner.
Driftsinntekter 2015: ca 23,8 mill. kroner.
Aksjonærer via Dialog Exe Holding AS:
Tore Martin Hansen 37,78 %
Wenche H. Berg 37,78 %
Fram Kino AS 11,11 %
Oddvar Haug Jenssen 11,11 %
Erlend Valle 2,22 %
Daglig leder: Oddvar Haug Jenssen

– Vi dyrker lekenhet og nysgjerrighet, sier DX-gründer Tore Martin Hansen. Foto: John Berge ©

SKJER DET NOE SPENNENDE HOS DITT KULTURHUS ELLER DITT FIRMA?  Tips oss om små og store nyheter!

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

november 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Facebook

populær