Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

En aparte seminarturné

Avatar photo

Publisert

den

Lyd- og installasjonsfirma i tre norske byer fikk Benum og Apart Audio NV på seminarbesøk. – Veldig nyttig, sier produktsjef Tore Vidar Knutsmoen hos Benum.

Benum har nå hatt Apart i sortimentet de tre siste årene. Apart bryner seg mot sterke merkenavn som Audac, Bose og JBL, for å nevne noen.
Benum hevder at Apart har tatt installasjonsmarkedet «med storm de siste årene». Og kan vise til solide referanseinstallasjoner på kjente steder, blant annet de nye hotellene The Thief, Amerikalinjen og Soria Moria hotell og konferansesenter (alle i Oslo), samt hos en lang rekke butikker, møterom m.v.

Anders Olsen er International Apart Advisor. Her under seminaret i Oslo 8. mai 2019. Foto: Benum.


Apart tilbyr høyttalere, miksere, avspillere og forsterkere til det Benum beskriver som svært konkurransedyktige priser.
Under «norgesturnéen» viste Apart blant annet frem sine nye pendelhøyttalere P60DT og multi-funksjonsforsterkeren PREZONE2.

Apart PREZONE2.


Apart er faktisk ute på en verdensomspennende turné: Apart Innovation Tour. De drar til Sibir i Russland til Australia og Sør-Afrika, og mange andre land, inkludert Norge: Oslo, Stavanger og Trondheim. Det var svært godt oppmøte, melder Benums Tore Vidar Knutsmoen, som var med sammen med kollega Daniel Glaister.

Produktsjef Daniel Glaister hos Benum. Foto: Benum.


Knutsmoen beskriver bransjefolkene på Apart-seminarene som kunnskapstørste og svært interesserte i både Aparts produkter, men også bakenforliggende funksjonalitet som Dante.
Dante-protokollen, utviklet av australske Audinate, har blitt en av de mest kjente bransjestandarder for audio over IP innen AV, live-lyd og studio. Og Apart tilbyr nå rekordmange produkter med Dante.
Tore Vidar Knutsmoen forklarer i korte trekk Dante-suksessen med at den muliggjør en enkel installasjon av lyd fra A til B, uten å måtte åpne kabelrør (som kanskje er fulle), vegger, tak eller utenpåliggende lydledninger. Så lenge det finnes Ethernet-kabler på plass, kan man sette opp en ut- og innboks på to punkter, og plutselig har man en linje som kan sende lydsignal.
– Da blir prisen for Dante rimelig kontra å måtte rive opp masse vegger, sier Tore Vidar.

Produktsjef Tore Vidar Knutsmoen hos Benum. Foto: Benum.


Et bransjenøytralt tysk produkt, EASE, ble også vist frem på Apart-turnéen. Apart tester alle sine høyttalere via EASE-sertifiseringen, til den nette sum av 1.400 Euro pr. høyttaler. Høyttaleren får så en unik GLL-fil, som betyr General Loudspeaker Library.
– EASE tester alle høyttalerprodusenter, av de som bestiller test. EASE måler effekten av en høyttaler i et nøytralt rom, og dataene de får ut legges inn i softwaren. Dette er statistiske fakta: «sånn låter det, sånn er dekningen, ferdig snakket.» Så kan man da bruke EASE for å anbefale dekningen i ulike typer rom. Man legger inn målene og får simulerert man hvordan lydtrykket fordeles på frekvenser i det rommet, forklarer Benums produktsjef.

Apart og Benum på besøk i Stavanger 6. mai 2019. Foto: Benum.Norske Anders Olsen var også med. Han er International Apart Advisor, med ansvar for Europa, Midt-Østen og Afrika, og forklarer at Apart «ønsker å viser kunder, partnere og konkurrenter at de opererer i hele verden og at de har mange spennende produkter og prosjekter på gang.»
– Hvordan har det norske markedet respondert på Apart?
– Det går sakte, men sikkert fremover. Stadig flere kunder setter pris på at vi leverer kvalitet som ikke står tilbake for mer etablerte merker, og at det fortsatt er gode marginer igjen i installasjonsmarkedet.
– På hvilken måte skiller det norske markedet seg fra andre land du har besøkt?
– Kravene til kvalitet og teknologi er høyere i Norden enn i resten av verden, så i Norge fokuserer vi mer på dette enn på pris

Dante-protokollen, utviklet av australske Audinate, har blitt en av de mest kjente bransjestandarder for audio over IP innen AV, live-lyd og studio. Dante er en kombinert soft- og hardware og nettverksprotokoll som leverer ukomprimert, multikanals digitallyd over et standard Ethernet-nettverk.

Aparte betyr avstikkende, underlig, ualminnelig eller utsøkt (enten om noe dårlig eller om noe bra).
http://scenemagasinet.no/benum-og-apart-inviterer-til-gratis-seminarer/
PS! Neste kurs i regi av Benum blir hos EHS på Kjeller, 28. mai: Shure Wireless Workbench kurs under ledelse av Jon Karstensen. EHS stiller med pølselunsj til alle deltakere.

Anders Olsen er International Apart Advisor. Her under seminaret i Oslo 8. mai 2019. Foto: Benum.


http://scenemagasinet.no/llb-bransjearrangementer-i-oslo-i-mai/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

desember 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Facebook

populær