NYTT UTSTYR

En av Norges største lyd- og bildedistributører «har sett lyset»

Scandec har oppdatert slagordet sitt med «lys» som tillegg.

Scandec har tatt lys og rigg inn i sin produktportefølje, og blir med det en komplett leverandør av LLB-produkter.

På nyåret 2021 fortalte nemlig Scandec nyheten om at de har startet med salg av lys-produkter, mens de før jul 2020 annonserte at de nå også selger riggprodukter.

ANNONSE FRA BOSE:

«Det er en glede å introdusere at Scandec er ny, norsk distributør av Chauvet, og med det kan tilby høykvalitets lysprodukter til alle typer installasjoner,» kunne selskapet melde via sin nettside, med nyansatt produktsjef Terje Hvam (47) i front.

 

Produktsjef Terje Hvam i en presentasjonsvideo av Chauvet, som nå trer inn i Scandec-sortimentet. (Skjermbilde.)

 

Terje er eks-Bary-ansatt, og gikk på en ekstra lang sommerferie etter at Bary begjærte oppbud i 2020.

Men nå er det hjemmekontor i Asker som gjelder, da Scandec pusser opp lokalene og koronasituasjonen er som den er.

– Jeg har alltid oppfattet Scandec som de ryddigste og flinkeste i bransjen. De manglet lys og rigg i sortimentet. Det har vært et ønske de har hatt veldig lenge, og nå har vi det på plass med HOF Alutec og Chauvet, forteller Terje til PRO AV MAGASINET.

– Konsertbransjen ligger jo nede. Men andre deler av markedet lever i beste velgående, sier Terje.

Det var tidligere Rubicon som hadde importstatus for amerikanske Chauvet.

Chauvet har en ny, så å si lydløs, serie av bevegelige lys, kalt Maverick Silens 2 Profile, som Terje gjerne vil fremheve overfor det norske markedet.

– Disse er spesielt godt egnet til TV og teater. Lampene er helt stille. Dette er et interessant produkt vi vil ha fokus på. LED-lamper ellers har en tendens til å bråke grunnet vifter og strømforsyninger. Men med denne nye serien har Chauvet klart å lage en som er helt tyst!

Chauvet – som rundet 30 år som firma i 2020 – har også røykmaskiner, batteridrevne lys, lyskontrollere og LED-paneler, opplyser produktsjefen.

Eks-Bary-selskapet – som nå heter Spectre Alliance AS – har ifølge en pressemelding «kommet til en enighet om overtagelse av agenturer og distributørvirksomheten til Spectre AS.»

Dette innebærer at Scandec vil overta flere av agenturene fra Spectre AS og utvide produktporteføljen. Spectre Alliance AS vil videre fokusere på sin utleievirksomhet og salg som en uavhengig forhandler.

Etter det PRO AV MAGASINET kjenner til så langt gjelder dette Analog Way-agenturet, det franske selskapet bak high-end video/medieservere, og HOF Alutec.

«Det er godt å se at arbeidet som var utredet i Bary Sales AS nå kan få en positiv videreføring. Scandec har for oss alltid vært en trygg og god bransjeveteran, og vi gleder oss til å se fortsettelsen,» sier Morten Bakke, daglig leder i Spectre Alliance AS.

«Vi i Scandec gleder oss over å nå kunne tilby et bredere produktsortiment til våre forhandlere og er fornøyd med at vi kan videreføre spennende og etablerte agenturer fra Spectre AS,» sier Roar Birkeland, daglig leder i Scandec Systemer AS.

Bary hadde også enerett på lysleverandørene Ayrton og Portman, batteribaserte lamper fra CORE Lighting, videoserverleverandøren Green Hippo, den britiske mikserprodusenten Solid State Logic (SSL) og riggleverandøren CM-ET.

Lite Nordic overtok Ayrton.

Men hvilke av de andre tidligere Bary-agenturene som Scandec skal starte med kjenner vi ikke til i skrivende stund.

Roar Birkeland. Foto: John Berge, PRO AV MAGASINET.no ©

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like