Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Evig norgesaktuelle Bonnie Tyler: – Jeg trodde alt var over

Publisert

den

I 50 år har Bonnie Tyler stått på scenen. 68 år gammel har hun ingen planer om å sette ned farten.

Artisten som nærmest har patent på raspende stemme har i løpet av sin lange artistreise satt Guinness-rekord, toppet albumlister – og mistet sin karakteristiske stemme.
– Jeg har fremdeles ikke gjort Wembley, fastslår norgesaktuelle Bonnie Tyler.
Men i mellomtiden kan Tyler, en artist som definitivt kan kalle seg norgesvenn, trøste seg med Frøyafestivalen i Trondheim 2. august, Goroso Festivalen i Nordreisa 3. august og konsert på Sotra 10. august.

Bonnie Tyler opptrådte på Royal Caribbean-skipet «Oasis of the Seas», der hun fremførte «Total Eclipse of the Heart» – for å feire måneformørkelsen. I august 2019 opptrer hun tre ganger i Norge. Foto: AP.


 
Berg og dalbane
17 år gammel vinner Bonnie Tyler en lokal talentjakt i Neath i sørlige wales. Gevinsten på ett britisk pund forandrer kanskje ikke så mye i det unge talentets liv, men bekreftelsen som seieren medførte gjorde at hun våget tro på at hun kunne bli artist.
– Der og da var min høyeste drøm å få være sanger i et band. Og ja, jeg har vært både sanger i band og soloartist, så drømmen gikk i oppfyllelse, sier Bonnie Tyler.
Når hun tenker tilbake på karrieren, minnes hun den som en berg og dalbane. Mest av alt husker hun hvordan hun trodde hele karrieren var slutt – før den knapt hadde rukket å ta fart. For i 1975, samme år som hun slapp debutsingelen «My! My! Honeycomb», ble det oppdaget knuter på stemmebåndene – og en operasjon måtte til.
– Jeg trodde alt var over. Men det som skjedde var at stemmen kom tilbake etter noen uker med fullstendig stillhet, dog noe hesere enn før.
Ny plate
Den hese stemmen ble Bonnie Tylers signatur, og årene etter operasjonen tok karrieren av for alvor. 1977 klatrer «It’s A Heartache» opp på listene verden rundt, og på tidlig 80-tall blir hun en internasjonal verdenskjendis med «Total Eclipse of The Heart» og «Holding Out For a Hero».
1983 havner hun i Guinness’ rekordbok som første kvinne som debuterer på førsteplass på den britiske albumlisten.
36 år senere turnerer Bonnie Tyler for fullt. Hun slapp «Between The Earth and The Stars» i mars, det var hennes 17. album. Platen har gjester som Rod Stewart, Cliff Richard og Francis Rossi.
– At alle disse folkene ville gjøre låter med meg etter alle disse årene, det føles vilt og fantastisk ut, sier Bonnie Tyler.


«Between the Earth and the Stars» er Bonnie Tylers album nummer 17, og 68-åringen har ingen planer om pensjonere seg.


Aldri lei
Å lene seg tilbake står ikke på Tylers veikart.
– Jeg hadde kunnet pensjonere meg, så absolutt, men jeg har ingen planer om å gjøre det. Jeg elsker det jeg gjør for høyt, rett og slett. Visst tar jeg fri noen uker iblant og reiser til huset i Algarve. Men å legge opp? Absolutt ikke, sier hun kontant.
Hun drømmer som nevnt om Wembley, å stå der alene og synge. Hun har vært invitert til å opptre sammen med flere. Ennå er det ikke for sent, fastslår Bonnie Tyler – som ikke er lei av å synge «Total Eclipse of the Heart».
– Ikke i det hele tatt! Ærlig talt så elsker jeg å synge de gamle låtene. Jeg vet at mange artister vegrer seg mot å synge sine hitlåter når de har sluppet noe nytt, men jeg forstår dem ikke. Å høre hele publikummet synge med tar meg tilbake til suksessårene, og det blir aldri foreldet.
(NTB)

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær