Se oss i sosialt media

DRIFT

Feiret 25 år med Tysværtunet en hel helg til ende

Avatar photo

Publisert

den

25 års jubileet for Tysværtunet kulturhus ble markert med Fifty Shades of Freed-premiere, ny utstilling og nytt rehabiltert bibliotek, storslagent show og jubileumskonsert med Vamp.

– En veldig flott og spesiell helg, sier Øystein Simonsen, kulturhusleder hos Tysværtunet kulturhus.
Tysværtunet åpnet 12. februar 1993. Byggetrinn 1 inneholdt storsal, bibliotek og samlokalisering med helsedelen av kommune, et grep som den dag i dag blir lagt merke til nasjonalt. I 1999 stod idrett, bad og kafe ferdig, som førte til stor økning i aktiviteten. I 2005 åpnet lden vesle kinosalen. I 2010 ble kinoen digitalisert som etter hvert førte til tredobling av kinobesøket. «Reisen til Amerika»-utstillingen har vært der siden 1994 og ble bygd om 2016 til lokaler for øving og bibliotek utvidelse. Utstillingen «Håp og forventninger» er ny av året.
Kulturhuset hviler ikke på laurbærene.
– Det er spennende planer og ideer for ytterligere utvidelse både i bad, flere kinosaler, restaurant lokaler og enda bedre tilrettelegging for teater, idrett, dans, musikk og lag og foreninger. Så vi både håper og tror at det skal skje mye spennende i Aksdal i årene fremover også, sier Simonsen.

Kulturhusleder Øystein Simonsen (t.v.) og leder av helsedelen på Tysværtunet, Nils Olav Eintveit, under markeringen 25 år med Tysværtunet kulturhus. Foto: Susanne Lie.


Riksteater-sjef Tom Remlov hilset via videoopptak. Foto: Susanne Lie.


Slik gikk feiringen for seg helgen 09.–11.02.2018:
Fredag 09.02 var det fullsatt storsal på premiere på «Fifty Shades Freed», med stort premiereshow og opplegg. Lørdag 10.02. det åpning av ny utstilling «Håp og forvetninger» som er en fast migrasjonsutstilling i vestibylen. Samtidig med offisiell åpning av bibliotek som er totalt rehabilitert. Show på lørdag 10.02 med nesten fullsatt sal med «Klypa show». Søndag 11.02. var det jubileumskonsert, der det var invitert representanter for lag, foreninger, politikk, samarbeidspartnere, ansatte, tidligere ansatte og i tillegg et mindre antall billetter for publikum. I forkant taler, sang, hilsninger fra både Riksteater-sjef Tom Remlov og samarbeidspartnere, kulturskoleelever både som konferaniserer og utøvere. I tillegg danseperformance med Maria Perdo Guzman, og selvsagt servering av Dronning Maud pudding. Så til slutt en fabelaktig konsert med Vamp i storslag i en fullsatt storsal. Vamp ga også ut sitt første album i februar 1993 – samme måned som kulturhuset åpnet – og har spilt mange ganger på Tysværtunet siden.
På selve jubileumsdagen 12.02 hadde Tysværtunet kulturhus besøk av «En mann ved navn Ove» (sven Nordin), der det også selvsagt var fullsatt storsal.
Øystein Simonsens hilsen i anledning jubileet:
Jeg vil bytte nytte anledningen til å takke alle de som i sin tid var med på at Tysværtunet ble realisert: politikere, entusiaster, lag og foreninger, kultursjef og ansatte som starta og utvikla driften av Tysværtunet. To svært viktige samarbeidspartnere helt fra starten i 1993 i hva Riksteatret og Stavanger symfoniorkester som siden fast har gitt oss svært mange store teater og musikk opplevelser. En særlig takk går til alle de ildsjelene, styremedlemmene, medlemmene, foreldrene, vaktene, barn og unge som gjennom sitt virke i Tysvær mange lag og foreninger har gitt Tysværtunet liv og høy aktivitet. Hjertet i huset er nettopp den allsidige aktiviteten som foregår her 362 dager i året. Lokaler og bygg er viktig som infrastruktur for kultur aktivitet, men vi må ha innhold fra kunstnerne, skuespillere, filmskapere, musikere, amatører, profesjonelle, lokale, nasjonale og internasjonale. I tillegg skal alle disse tas imot på en positiv og respektfull måte, vi skal legge til rette for høyest mulig kvalitet og aktivitet til einkvar tid. Uten ansatte som både har kompetanse, positiv holdning og evne til å legge til rette for de ulike brukerne hadde ikke Tysværtunet blitt den suksessen som det er blitt. En stor takk går til ansatte på kulturhuset, helse, bibliotek og kulturskole. Jeg vil avslutte med å sende en ekstra stor takk til kultursjef Ingvar Frøyland som fra 1982 aktivt har vært med både på å start og utvikle Tysværtunet til det det framstår som i dag. Entusiasme, idealisme og høg integritet smitter over!

Mye folk da 25-åringen ble feiret. Foto gjengitt med tillatelse fra Tysværtunet kulturhus. Foto: Susanne Lie.


Haugesunds Avis skryter på lederplass:
25 år er ingen alder, men Tysvær har virkelig grunn til å feire tunet sitt. Vi stiller oss i rekken av gratulanter. For Tysværtunet må være et av regionens mest satsinger på både sentrumsutvikling og folkehelse.
Mye større Karmøy kommune mangler opplagt et slikt samlende senter. Der er planer om et kulturbygg. Vi ser man der har vært på studieturer til flere kulturhus rundt i landet.
Det er klokt, men den viktigste studieturen kan kanskje være til kulturhusleder Øystein Simonsen og hans kolleger i Tysværtunet. Her er det mye å lære om hvordan bygninger kan samle og inkludere. Ja, Tysværtunet er en studie verdt.
Gratulerer med 25 år, og lykke til med de neste.
 

25 år med Tysværtunet kulturhus. Foto gjengitt med tillatelse fra Tysværtunet kulturhus. Foto: Susanne Lie.


 
http://kulturhusmagasinet.no/na-skal-tysvaertunet-kulturhus-forbedres%E2%80%A8/
http://kulturhusmagasinet.no/planlegger-utvidelse-av-tysvaertunet-kulturhus/
http://kulturhusmagasinet.no/best-snack-ever-mini-mac-and-cheese-cupcakes/
http://kulturhusmagasinet.no/karmoy-vil-ha-kulturhus/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

september 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

populær