Se oss i sosialt media

DRIFT

Felles front for Drammen Scener AS

Avatar photo

Publisert

den

DRAMMEN: Ærverdige og tradisjonstunge Drammens Teater og konsertarenaen Union Scene drives av Drammen Scener AS, men for publikummet har det ikke fremstått klart at begge husene har vært en del av samme selskap.

Derfor har selskapet tatt grep, åtte år etter etableringen av Drammen Scener.
Ettersom Drammens Teater og Union Scene har hatt begrenset med identitetslikhet ønsket selskapet å synliggjøre sammenhengene mellom husene, slik at de kunne fremstå mer samlet for publikummet.
I første halvår av 2018 startet en modernisering på flere plan.
Resultatet ble nye logoer, ny visuell profil og nye hjemmesider med en tettere link mellom arrangementsmenyene både på Drammens Teater og Union Scene. I tillegg lanserte de også et nytt billettsystem, det islandske Tix, med enda tettere og bedre integrasjon med hjemmesidene.

Drammen Scener ønsket å markere dette på en ordentlig måte og det hele ble lansert med en åpen dag for publikum av begge hus og alle byens innbyggere. Den 1. september 2018 inviterte Drammen Scener med stort og smått til gratis underholdning med mat og drikke, samt med åpningskonsert og underholdning på Teatret før kvelden fortsatte med konserter og moro på Union Scene utover de sene kveldstimer.
– Målet med denne prosessen har vært å åpne opp publikums øyne for at det skjer spennende ting på begge sider av elven og på begge hus, forteller markedssjef Anniken Dahl Lefranc hos Drammen Scener AS til vårt nettsted.
– Vi har ønsket å gjøre det lettere for publikummet vårt å bli oppmerksom på bredden av arrangementene Drammen Scener har å tilby. Blant annet vil vi fra nå av fremstå med samlet annonsering av programmet på begge hus, og målet er også at det skal være mye lettere å veksle mellom husene og arrangementene på hjemmesidene våre.
Dahl Lefranc tror ikke det er slik at folk bare går på ett sted for å få med seg konserter eller arrangementer. Dermed kan de som til vanlig pleier å være Union-publikum også få vite om spennende ting som skjer i teatret og omvendt.

Drammens Teater.


Før Drammen Scener ble etablert var Drammens Teater og Union Scene helt uavhengige kulturarenaer.
Drammens Teater åpnet for første gang dørene i 1870, og ble med det det første moderne teaterhus i landet og regnet som et av de vakreste i Norden. Etter en påtent brann i 1993, ble Teatret forbilledlig gjenoppbygget og oppgradert med moderne funksjonaliteter og med kjærlig hånd gjenskapt etter de gamle tegningene. Teatret ble frem til 2010 driftet av foreningen Drammens Teater.
Union Scene holder til i den gamle papirfabrikken på Grønland i Drammen. Her har det siden 1996 blitt spilt konserter med både nasjonale og internasjonale storheter og hovedscenen er kjent som en av landets råeste konsertscener, mens klubbscenen sies å være en av landets koseligste scener for intimkonserter! Union Scene ble frem til 2010 driftet av et eget selskap med tilskudd fra kommunen. I 2010 ble husene innlemmet under selskapet Drammen Scener for å samle og sentralisere administrasjon og organiseringen av to av byens viktigste og største kulturinstitusjoner.

Union Scene.


Nylig avholdt Norske kulturhus sin konferanse på nettopp Union Scene. Les vår reportasje derfra her:
http://kulturhusmagasinet.no/leverandorene-mann-og-kvinner-av-huse-for-kulturhuskonferansen/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

februar 2024
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Facebook

populær