Se oss i sosialt media

ARRANGEMENT

Forsiktig optimisme i festivalbransjen: – Tror og håper på stor festivalsommer

Publisert

den

Livebransjen ser fremover. Festivalene planlegger for fullt – og fra Rockefeller Scene i Oslo heter det at vi «ser fram til lysere tider».

De siste bestemmelsene fra Oslo kommune gjør at mange livescener må holde stengt fram til 21. januar 2021. Fra Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene heter det at billettkjøperne vil få tilsendt info på epost – dersom de har kjøpt billetter til avlyste arrangementer.
Men vaksineringen er i gang – og stadig flere live-aktører ser fremover. Blant disse er ikke minst Øyafestivalen i Oslo.
– Vi planlegger for full festival og ser lyst på planene for vaksinering. Samtidig tenker vi det er sannsynlig at det fortsatt kan være noen smitteverntiltak og pålegg fra myndighetene til sommeren, sier PR-sjef Jonas Prangerød til NTB. Han legger til at Øyafestivalen selvsagt vil sørge for at dette kommer inn i planlegging og gjennomføring.
Refusjonsgaranti
– Vi håper og tror det skal være mulig å lage en Øyafestival som publikum kjenner godt igjen, utdyper Jonas Prangerød – og skyter inn:
– For billettkjøpere har vi også en refusjonsgaranti. Om situasjonen til sommeren gjør det umulig å gjennomføre på grunn av fare for smittespredning, vil vi garantere at alle som ønsker det får pengene tilbake.
Før jul kom meldingene om de siste headlinerne til festivalen. Både Dagny, Malin Pettersen og Arif – samt den britiske indiegruppen Porridge Radio – er klare om alt går etter planen og festivalen kan arrangeres fra 10.–14. august 2021.
I slutten av oktober var også festivalen Tons of Rock på offensiven og meldte at de var klare med hele artistlisten. Øverst på headlinerlisten står Scorpions, Deep Purple og Faith No More. I alt 46 band og artister er klare for det som kan bli en rockemønstring av de sjeldne i slutten av juni.
– Vi planlegger for full festival og programmet er sluppet. Publikum gleder seg, og mer enn det kan ikke jeg si per nå. Vi må bare følge med på retningslinjene fremover, sier presseansvarlig Lars Tefre Baade til NTB.
Ønsker avklaring i god tid
9. desember kom første artistslipp fra Moldejazz 2021, der Ola Kvernberg Steamdome Vol. 2, Jaga Jazzist, Ane Brun og Ellen Andrea Wang Trio har meldt seg til tjeneste. 19.–24. juli 2021 går teppet forhåpentligvis opp i Rosenes by.
Arrangørene bak Kongsberg Jazzfestival ser også fremover nå som vi har gått inn i et nytt år. Her planlegges det for festival 7. – 10. juli.

Festivalaktuell til sommeren: Ane Brun. Foto: Gitte Johannessen / NTB


– Vi forsøker å være optimistiske og realistiske på samme tid. Vi tror og håper på at vi får en sommer med mindre restriksjoner enn hva vi har i dag, men vi er også innstilt på at vi antakelig ikke er helt tilbake til normalen, sier festivalsjef Ragnhild Menes.
– Det er en situasjon som krever at vi tenker nytt rundt hvordan vi kan gjennomføre, planlegge og tilpasse festivalen, og vi planlegger i dag ut fra ulike scenarioer. Det er viktig for oss å kunne ønske både publikum, artister og frivillige velkommen til Kongsberg Jazzfestival i juli, fortsetter hun – og skyter inn:
– Vi forventer at myndighetene vil trygge feltet med å opprettholde stimulerings- og kompensasjonsordninger så lenge det foreligger restriksjoner, og en avklaring rundt hva som vil gjelde for festivalsommeren i god tid.
Kort varsel
Fra OverOslo i Oslo kommer det en melding som tyder på at man planlegger 2021-utgaven for fullt.
«Dagshumøret svinger, men vi er forsiktige optimister», sier arrangør og daglig leder Lars Petter Fosdahl.
«Vi er klare til å rulle ut et utsolgt OverOslo 2021 på relativt kort varsel. Artistene er klare. Publikum er klare. Vi er klare», sier han videre om festivalen som etter planen skal utfolde seg fra 16. – 19. juni på Grefsenkollen i Oslo. (NTB)

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mars 2024
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Facebook

populær