Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Fotograferte stengte musikkscener og åpner nettutstilling

Publisert

den

Lørdag 28. mars skulle hele Musikk-Norge møtes på Chateau Neuf i Oslo til Spellemannshowet, som hele landet skulle følge på NRK. I stedet er konsertscenen taus og stille – og blant motivene i en ny nettutstilling.

Utstillingen, som legges ut på populærmusikkmuseet Rockheims hjemmeside fredag, har fått navnet «Mitt stille land».
Bak står André Løyning, som i over ti år har fotografert konserter så vel som å være fan, venn, journalist, skribent, dokumentarist og filmskaper med bloggen Saftflaske.
Blant annet har han laget filmportrettene «Cocks & Crosses: Musikken som ikke ville dø», en skildring av den kreftrammede Årabrot-vokalisten Kjetil Nernes, og «Tønes», som kom i 2019. Det siste året har Løyning vært en del av apparatet rundt artister.
– Dette er hobbyen min, jobben min og livet mitt, heter det fra Løyning. Som da samfunnet stengte tidligere denne måneden tok runden med kameraet og fotograferte de tomme, tause scenene.
– Jeg var på konserter helgen før og skulle vært på konserter den onsdagen alt ble avlyst. Bildene ble en måte å reagere eller avreagere på, sier André Løyning.
Egentlig skulle han vist utstillingen « Saftflaske – 10 år med hverdager i norsk musikk » i galleriet på Rockheim fra 26. mars, for å avslutte prosjektet. Men utstillingen ble koronautsatt til høsten, og i stedet blir museets nettsted virtuelt galleri for 14 av André Løynings bilder.
– Det kommer sikkert mange slike prosjekter, men dette er nok et av de aller første, sier informasjonsmedarbeider ved Rockheim, Audun Hoem Musinoi Hagen.
(NTB)

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

april 2023
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær