NYTT UTSTYR

Sennheiser vil ha frekvensskiftet unnagjort så raskt og så smertefritt som mulig

Sennheiser-teamet (fra venstre): Robert Chaston (Key Account Manager Norge), Jonas Næsby (Customer Development & Application Engineer), Linda Halvorsen (kundeservice), Roman Rogozhnikov (Trade marketing manager Nordic) og Terje Aamodt Nybakk (service-tekniker). Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

OSLO: Lyd- og bildebransjen møtte mannsterke opp da Sennheiser inviterte til foredrag om Digital Dividend 2 (DD2) i Norge.

Den norske kommunikasjonsmyndigheten Nkom annonserte nylig at Norge vil gjøre 700 MHz-båndet utilgjengelig i 2019, der 700 MHz-båndet vil være fullstendig klart innen 1. november.

ANNONSE FRA BOSE:

Et viktig punkt er at dette ikke bare har betydning for brukere med utstyr som bruker 700 MHz-båndet, men også kan ha betydning for brukere av lavere frekvenser.

Les mer om skiftet som må skje i år i SCENEMAGASINETs artikkel her:

700 MHz-båndet forsvinner rekordraskt for trådløse mikrofoner

Hvem vil dette bli et problem for?

Robert Chaston – Key Account Manager Norge for Sennheiser – sa til forsamlingen under et arrangement mandag 6. mai 2019 at «mange vil oppleve det som et problem, og for mange vil dette komme som en overraskelse».

– La oss være ærlige. De færreste er superinteressert i trådløse mikrofonsystemer. Dette er for spesielt interesserte, som dere som er her, sa Chaston.

Sennheiser-teamet i Norge frykter også at det blir en del kulturhus og andre som «oppdager dette for sent», og så blir det tilnærmet kaos i november 2019 – en måned som er mer enn travel nok (erfaringsmessig) for LLB-bransjen.

Da Digital Dividend 1 (DD1) ble gjennomført – hvor 800 MHz-båndet ikke lengre var tilgjengelig for trådløse mikrofoner – ble dette gjort mer gradvis, i årene 2013 til 2015.

Men da det ble alvor, i november 2014, måtte Sennheiser forsterke det norske teamet. Det ble rett og slett for hektisk og for mange som skulle skifte samtidig.

Digital Dividend 2 (DD2)-seminar i regi av Sennheiser. Robert Chaston (Key Account Manager Norge) – til høyre – forteller og forklarer. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

INCITAMENTER

Sennheiser tilbyr en rekke incitamenter for å få fortgang i utskiftingen av 700 MHz-utstyr, blant annet en innbytteordning de på godt norsk kaller «buyback» (som gjelder alle merker, ikke bare Sennheiser), samt at de kan bygge om eldre 700 MHz-Sennheiser-utstyr til noe som kan fungere i 510-694 frekvensområdet.

– Det er flere slike system vi skal bygge om, sier servicetekniker Terje Aamodt Nybakk til Scenemagasinet.

– Vi er spente på hvordan dette vil gå. Hvis alle kommer løpende først i oktober-november, så får vi et problem, var gjennomgangstonen fra Sennheisers team.

Det hele foregikk på nyåpnede Clarion Hotel – «The Hub» – midt i Oslo sentrum.

Selv snakket Sennheiser-teamets menn «trådløst», dvs. uten forsterket lyd i det vesle konferanserommet.

Litt morsomt, i seg selv! Og det gikk selvsagt helt fint.

Vi fikk vite at Sennheiser hadde levert mange systemer til «The Hub».

Lydhøre lydfolk for nyheter om Digital Dividend 2 (DD2). Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

GAIN WITH NO PAIN

– Målet er at denne overgangen skal føre til minimal smerte – å gjøre så lite vondt som mulig, og være minst mulig belastende, sa Chaston.

– Men vi må i gang nå, hvis ikke blir det stress, full krise, la han til, og håpet blant annet at fokus på dette hos Scenemagasinet skulle øke kunnskapen.

Lydselger Jarle Kvalsund fra Bright Group var en av seminardeltakerne.

– For oss betyr ikke overgangen noe. Men en god del har kjøpt andre merker i det frekvensbåndet som forsvinner, sa Kvalsund.

Blant andre firma på Sennheiser-treffet så vi representanter fra LydRommet, Prolyd, Konsertsystemer, Stagelab, Videoutstyr, Nordic Pro Audio, m.fl.

Robert Chaston er Key Account Manager Norge for Sennheiser. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

Les mer om Sennheiser Norge i denne artikkelen:

Alle gode ting er tretten Sennheiser-år

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like