MUSIKKINSTRUMENTER (MI)

Gitarprodusenten Gibson leter verden rundt etter forsvunne fraktbøker

Disse to karene lover over en halv million kroner til den som kommer tilbake med to fraktregistre over gitarene som Gibson sendte til kunder i USA i 1959 og 1960 – som er del av fabrikkens gullalder: Markedssjef Cesar Gueikian og Gibson-sjef J.C. Curleigh. Foto: Gibson.

Gibson utlover en finnerlønn på over en halv million kroner til den som hjelper dem med å finne fraktbøkene fra årene 1959 og 1960.

De savnede bøkene inneholder opplysninger om alle gitarene som er blitt sendt i dette tidsrommet, som regnes som gitarmerkets gullalder, sirlig nedtegnet for hånd.

ANNONSE FRA BOSE:

– Mens dette er støvete, gamle bøker for alle andre, er disse fraktbøkene del av vår historie, DNA og vår ikoniske fortid, sier Gibsons markedsdirektør Cesar Gueikian.

For de inneholder fraktinformasjonen, inklusive gitarenes serienumre, om noen av de mest verdifulle gitarene i musikkhistorien – nemlig Gibson 1959 og 1960 Burst-modellene.

Supergitaristen Joe Bonamassa, som sverger til Gibson, går enda lenger og sier at det å gjenfinne bøkene «er å avdekke viten om et vendepunkt i Amerikas bidrag, ikke bare til gitarproduksjon, men til selve rock’n roll».

Det ble for eksempel laget bare 643 eksemplarer av modellen 1959 Gibson Les Paul Standard. Rick Nielsen fra Cheap Trick påpeker at den er «kalt den hellige gral av mange gitarister, samlere og drømmere».

Fraktbøkene har vært savnet fra fabrikkens arkiv i 30 år, og var sist sett i Michigan, der fabrikken tidligere holdt til. Kanskje ble de aldri ble med på flyttelasset til Nashville. Ifølge pressemeldingen fra Gibson lover man i ekte krimstil ikke å stille et eneste spørsmål til den som bringer dem trygt tilbake.

Til høyre et tilsvarende fraktregister for 1952, mens til venstre vises en Gibson Les Paul Standard ’59 Burst. Foto: Gibson.

ANNONSE
ANNONSE
Gitte Johannessen Gitte Johannessen

Du vil kanskje også like