Se oss i sosialt media

DRIFT

Gjøviks ganske nye kulturhus kan bli utvidet

Publisert

den

Det er bare seks år siden Gjøvik fikk et splitternytt kulturhus i sentrum, men allerede nå er behovet vokst seg stort for utvidelse.

I den anledning er det debatt lokalt i kommunen om kulturhuset enten skal utvides eller flyttes.
Dagens kulturhus ligger i Strandgata 2. «Strand» er navnet for bygget som huser Gjøvik kommunes kulturadministrasjon, Quality Hotel, Gjøvik Kino og Scene.
Unni Heimdal, leder for Gjøvik Kultursenter, har i lokalpressen uttalt at hun vil utvide dagens hus fremfor å bygge nytt.
– Jeg ser ingen grunn til ikke videreutvikle nåværende lokasjon, sier hun til Kulturhusmagasinet.
– Gjøvik sentrum trenger å fortettes ytterligere, og hva er vel bedre enn å forsterke et allerede vellykket tilbud – ikke minst fordi den tomten som kan frigjøres vil kunne romme alle de nye funksjonene det er ønske om å samlokalisere.

Unni Heimdal er leder for Gjøvik Kultursenter. Foto: Privat.


– Hva har dagens kulturhus av «mangler» som du ønsker deg i det nye?
– Vi skulle gjerne hatt flere kinosaler, en konsertsal med skyveamfi – og gjerne delt hus med andre kommunale kulturaktører slik at vi kan dele ressurser, kompetanse og arenaer – for igjen skape enda flere gode kulturtilbud.
Overfor lokalavisen nevner hun Kimen kulturhus i Stjørdal som eksempel på hvor vellykket det er med mest mulig aktører i ett og samme hus: ved siden av kino, konsertsaler, dansesaler og galleri har de også fritidsklubb og kirke.
Bakgrunnen for at kulturhus – enten nytt eller utvidelse av eksisterende – er en konsekvens av at flere kommunale tjenesteområder innen kultur trenger nye lokasjoner og at det er behov for de nevnte fasilitetene/arenaene nevnt av Unni Heimdal.
Status pr. sommeren 2017 er at det jobbes videre med Shell-alternativet (dvs, utvidelse av eksisterende kulturhus og knytte seg til den såkalte Shell-tomta), men det er også bevilget midler til forprosjektering av tomtealternativet på Huntonstranda.

Slik kan det se ut dersom det skal bygges kulturhus i kombinasjon med leiligheter og hotellrom på den såkalte «Shell-tomta» i Gjøvik sentrum. Illustrasjon: JAF Arkitektkontor

Utdrag fra leserinnlegg i lokalavisen av Ådne Skurdal, direktør Strand Hotell og Per Mikkelsen, direktør KAHE eiendom AS:

«Alternativet på Shell-tomta vil skape en unik samlokasjon mellom eksisterende kino (med utvidelsesmuligheter), eksisterende black box og nytt bibliotek, stor kultursal med 600 sitteplasser og hensiktsmessige lokaler for kulturskole, øvings- og konsertlokaler. Dette vil gi Gjøvik en etterlengtet storstue som kan gi mange arrangement et stort løft. I tillegg vil de ulike kulturtilbudene forsterke hverandre til brukernes og publikums beste.»

Strand – dagens kulturhus på Gjøvik: kino, scene, mat, hotell og spa. Foto: John Berge ©

HAR DU TIPS TIL HVEM VI BØR INTERVJUE? TEMA VI BØR SKRIVE OM? DEBATTER I BRANSJEN? SKJER DET NOE SPENNENDE HOS DITT KULTURHUS? HAR DITT FIRMA NOEN NYE PRODUKTER?
Tips oss om små og store nyheter!

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

august 2022
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær