Se oss i sosialt media

DRIFT

Grimstad kulturhus skal ha både AAS og Dolby Atmos

Avatar photo

Publisert

den

Stadig flere kultursteder ønsker å kombinere det beste av to verdener: nemlig aktive akustiske systemer (AAS) med altomsluttende kinolyd, fra markedslederen Dolby Atmos. Nå blir dette snart virkelighet hos Grimstad kulturhus.

– Det er veldig stor entusiasme for dette, forteller kulturhussjef Rolf Meyer Tallaksen til Scenemagasinet.
– Vi ønsker oss en knallbra kinosal med Dolby Atmos, som samtidig kan være en kjempegod konsertsal med klanganlegg. Jeg tror folk lokalt forstår at dette blir en unik sal som ikke finnes andre steder på Sørlandet, sier Meyer Tallaksen.
Grimstads kulturelle storstue har blitt oppgradert flere ganger de siste årene (se faktaboks). Nå har kommunen bevilget hele fem millioner kroner til nytt lyd og akustikkanlegg i Pan, den mellomste salen i Grimstad Kulturhus.

Rolf Meyer Tallaksen. Foto: John Berge, KINOMAGASINET.no ©


I tillegg avsettes 500.000 kroner for å planlegge et nytt inngangsparti, ny foaje, ny kiosk, ny sceneinngang og nytt toalettanlegg.
Prosjektet går straks ut på anbud, og konsulent Magne Skålevik hos Brekke og Strand er med og bistår Grimstad kulturhus.
Kulturhuset, som er bygd i 1985, har sett har fått nesten 15 millioner kroner de siste årene, skriver lokalavisen Grimstad Adressetidende (bak betalingsmur).
«Et elektronisk klanganlegg supplert med et Dolby Atmos kinolydanlegg vil gjøre Pan til fremtidsrettet sal med et stort bruksområde,» heter det i innstillingen til kommunestyret i Grimstad.
Bright Norway AS – som leverer Meyer Sound Constellation – har vært og kikket på salen, og interessen for å levere anbud på systemene er også stor fra Audiens med sitt tyske Vivace-system og Yamaha med Active Field Control (AFC 3).
– Alle leverandørene er «veldig på», sier en fornøyd Rolf Meyer Tallaksen.
– Vi håper vi kan få dette noe ned i pris siden vi skal kombinere Dolby Atmos og etterklangsanlegg.
– Bright sier at det er uproblematisk å kombinere disse to systemene, da prosessorene styrer hva som brukes til hva.
http://scenemagasinet.no/pa-besok-hos-peer-gynt-salen-i-grieghallen-dette-er-helt-fantastisk/
http://scenemagasinet.no/en-konstellasjon-for-fremtiden/
http://scenemagasinet.no/aas-pionerene-i-riksteatret/
http://scenemagasinet.no/audiens-vokser-rekordraskt/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

november 2022
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Facebook

populær