Se oss i sosialt media

AV UTLEIE

Hønefoss Lyd med millioninvestering i nytt utstyr

Avatar photo

Publisert

den

Nye trådløse mikrofoner, ny mikser, nye rack og strømsystemer og en ny liten PA fra d&b audiotechnik.

Prosjektleder Trond Løland hos Hønefoss Lyd forteller at aktivitetsnivået hos utleiefirmaet er stort for tiden.
Hittil i 2019 har firmaet kjøpt inn en god del nytt utstyr for å høyne nivået på sortimentet.
Hønefoss Lyd er aktiv med på det nye kultur- og spisestedet Gledeshuset og har flere små og store oppdrag, både lokalt og på nasjonalt plan.

Prosjektleder Trond Løland hos Hønefoss Lyd. Foto: Hønefoss Lyd.


– Fortell litt om de nye investeringene. Vi har fått vite at dere har kjøpt d&b audiotechnik Y7P.
– Ja, det er vår første fra d&b audiotechnik. Det er en liten PA,som skal brukes til mindre eventer og når vi bruker små rom. Systemet har små subber, så man får det med seg i varebil og kan rigge det alene. Vi kjøpte to topper, fire subber og en forsterker, sier Løland til Scenemagasinet.
– Hvorfor valgte du d&b audiotechnik?
– Det er mange som lager fine systemer, men vi testet dette litt og fant den praktisk. Y7P har mange fine opphengsdetaljer og produsenten er flinke på systematikk.
Hønefoss Lyd har ganske mange forskjellige PA-er fra før av, men det er flest av EAW (Eastern Acoustics Work), helt tilbake til det tidlige 90-tallet, men også deres nyeste, Adaptive Systems.
I et par år har faktisk Hønefoss Lyd vært alene om å ha Adaptive Systems-systemet i bruk i Nord-Europa, som først i de siste månedene har det blitt tatt i bruk av firma i England og Nederland, og snart Sverige.
– EAW Adaptiv System er noe av det meste avansert som finnes, mener Hønefoss Lyd sin mann.
– Som tidlig bruker har du ganske sikkert dekning for det. Hvorfor er dette blant det mest avanserte, som du hevder.
– Det vil ta tid å forklare, i detalj, men i korte trekk er det styrbart, du kan styre dekning i vertikalplanet. MLA Systems fra Martin Audio kan gjøre noe av det samme, men dette (EAW Adaptiv System. Red. anm.) tar det lengre.
Ifølge importøren XL Audio (EM Nordic AS) så er «EAW Adaptive er et helt unikt PA-system som kalkulerer og deretter gir en perfekt match i alle tre dimensjoner, med optimal lyd i alle typer konsertrom.»
For å endre retning/dekning av rommet trengs ingen re-konfigurasjon av arrayet. EAW Adaptive kan også finne ut av sin egen array-konfigurasjon, analysere hvert element i systemet kontinuerlig og også reparere eventuelle feil i systemet. EAW hevder dette for alltid vil endre bildet av hvordan man presenterer lyd i konsertsammenheng.

d&b audiotechnik Y7P.


Hønefoss Lyd har også kjøpt 20 kanel Shure Axient og en Allen & Heath dLive-mikser fra Benum, samt rack og infrastruktur, og spesialsydde strømsystemer fra leverandører som Rufo og Rubicon.
– Vi har nok brukt rundt en million kroner på diverse nytt utstyr i år, slår Trond Løland fast.

d&b audiotechnik Y7P.Hønefoss Lyd AS ble etablert i 1987. Det hele begynte med å levere tjenester til live-markedet. Siden har Hønefoss Lyd gjennomført utallige produksjoner og turnéer i inn og utland. Hønefoss Lyd tilbyr et bredt spekter av tjenester innenfor fagområdene lyd, lys, scene og A/V til både små og store produksjoner og installasjonsprosjekter. Hønefoss Lyd har bred erfaring fra konserter, revy, teater, firmafester, event, TV-produksjoner og en rekke større og mindre installasjoner.
Selskapet eies med 33,3 prosent hver av Stig Thoresen, Erik Stokke og Trond Løland. Omsetningen i 2017 var på 14,1 mill. kroner. Det er ni ansatte pr. 2019.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

oktober 2023
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Facebook

populær