Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Hyller countrydronningen med turné

Publisert

den

Hanne Sørvaag har vært glad i Dolly Partons musikk og stemme i mange år. Og snart skal hun reise rundt med musikken til en artist som har betydd mye for henne.

Våren 2019 jobber Hanne Sørvaag med å utvikle forestillingen «Meg og Dolly». Den beskrives som en musikalsk forestilling som skal besøke mange steder i Norge i 2020.
Dolly Partons katalog er uvanlig stor og Sørvaag gjør ingen hemmelighet av at det kan være vanskelig å velge hvilke sanger som skal få følge med i kofferten.
– Men når folk kommer for å høre Dolly Partons musikk, så er det selvfølgelig noen låter som må med. Som «9 to 5», «Jolene» og «I Will Always Love You». Jeg skal ikke skuffe noen der, understreker hun – men legger til at hun vil gjøre låtene på sin måte.
– Dolly Partons innspillinger har vi, hennes versjoner står sterkt. Derfor trenger jeg ikke å herme – eller prøve å gjøre det om igjen. Det blir min stemme, og min måte å formidle på, som møter publikum, slår hun fast, og skyter inn:
– Men det vil skje i Dollys ånd. Jeg har allerede vært i London og kjøpt meg glitrende sko.

Hanne Sørvaag. Foto: NTB scanpix.

En del av historien

Hanne Sørvaag oppdaget Dolly Parton for alvor da Whitney Houston gjorde «I Will Always Love You» stor på 90-tallet.
– Vi har noen felles preferanser, jeg og Dolly. Vi elsker Nashville og country, glitter og glam. Vi har skrevet låter som andre har gjort store og vi drømmer om å få nå ut med sangene våre, sier Sørvaag – som gjerne skulle møtt ikonet i egen høye person. Men hun kom da nær henne i Göteborg i 2011.
– Jeg kontaktet alle jeg kjente i den svenske musikkindustrien for å få en skikkelig god plass på konserten hennes der. Jeg endte midt på, på tredje rad, det var så nært at jeg kunne lukte parfymen hennes. Og for en entertainer som møtte oss. På en av låtene løp hun rundt og spilte på absolutt alle instrumentene som befant seg på scenen. Blant annet var hun knallgod på banjo. Med noen av de lengste neglene jeg har sett spilte hun i vei, sier Sørvaag. Som tror det er lett å glemme hvilket enormt talent Dolly Parton virkelig er både som låtskriver, sanger og musiker.
– Mitt aller første møte med henne var gjennom vitsene som handler om frontpartiet hennes.
Som Parton-fan har Sørvaag lest alt hun har kunnet oppdrive om veteranens liv og virke. I dag har hun et godt grep om 73-åringens livshistorie.
– Det er en unik historie, og jeg ser en kvinne som har jobbet for alt hun har oppnådd, og som sjelden klager. Det virker også som om hun tar det meste av det som sies om henne med stor ro. Hun snur på det og sier at uten all oppmerksomheten rundt eksempelvis de plastiske operasjonene, så ville hun ikke vært fullt så kjent. Alt dette inngår i hennes historie.

Dolly Parton i 2010. Foto: Curtis Hilbu, Wikimedia Commons.

Takknemlig

Sørvaag sier det er takknemlig å skulle reise rundt med Dolly Partons musikk. Det er så mange som er positive til prosjektet, alle kjenner dama og har et forhold til musikken.
– Jeg merker at interessen er stor. Samtidig vet jeg at mange ønsker å vite mer om hva som skjuler seg i denne damas bakgrunn.
Sørvaag vil fortelle om Dolly Partons oppvekst: Familien bodde i en enkel hytte med kun ett rom like utenfor Great Smokey Mountains. At moren sydde kåpe til datteren av noen gamle filler, har gitt inspirasjon til en svært kjent sang. Kjent er det også at Partons første stilmessige forbilde var en prostituert hun og moren traff på Dollys første bytur.
– Jeg vil også servere noen mindre kjente fortellinger. Videre vil jeg komme inn på hva hun har betydd for meg, forteller Sørvaag. Som også har latt seg inspirere av Partons forretningssans.
– Bare tenk på at hun takket nei til å la Elvis Presley få gjøre en innspilling av «I Will Always Love You». Hun syntes rett og slett de betalte henne for lite.
– Rent visuelt, Sørvaag, hva får vi se på scenen?
– Dere får se meg og et knippe musikere. Og med tanke på Partons stil, så velger jeg å gå «all in» når det gjelder glitter og glam på scenen. Det blir det mye av. (NTB)

Neste år reiser Hanne Sørvaag landet rundt med forestillingen «Meg og Dolly». – Vi har en felles venn i Nashville. Han sørget for at jeg fikk en signert hilsen, i form av en T-skjorte, i posten. Det var stort, jeg brukte den T-skjorta da jeg øvet på dansen til «9 to 5» i «Skal vi danse», sier Sørvaag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Fakta: «Meg og Dolly» skal turnere i 2020 og disse datoene er bekreftet:

Pr. april 2019
12.02 Stavanger Konserthus (premiere)
14.02 Sandnes kulturhus
15.02 Storstova, Bryne
21.02 Tromsø kulturhus
22.02 Harstad kulturhus
27.02 Lillestrøm kultursenter
28.02 Hjertenes kulturhus, Sandefjord
29.02 Ibsenhuset, Skien
07.03 Arendal kulturhus
11.03 Kongsberg Musikkteater
14.03 Drammens Teater
16.04 Ullensaker kulturhus
17.04 Oppdal kulturhus
18.04 Kimen kulturhus, Stjørdal
19.04 Olavshallen, Trondheim

Hanne Sørvaag. Foto: NTB scanpix.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

februar 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Facebook

populær