Se oss i sosialt media

DØDSFALL

Jahn Teigen er død – ble 70 år gammel

Publisert

den

Jahn Teigen døde på Ystad Sykehus i Sverige mandag 24. februar 2020, 70 år gammel, opplyser Teigens mangeårige manager Trond Lie.

Den folkekjære artisten har de siste årene levd et tilbaketrukket liv på Klockargården i Ingelstorp utenfor Ystad, dit han flyttet i 2008. Den folkekjære artisten har de siste årene levd et tilbaketrukket liv på gården.
Teigen etterlater seg datteren Sara Skorgan Teigen (35) som han fikk med Anita Skorgan.

Jahn Teigen og Anita Skorgan sammen med sitt nyfødte barn, Sara Skorgan Teigen, utenfor Ullevål sykehus i Oslo 31. august 1984. FOTO: Per Løchen


Manager Trond Lie sier at familien er i sorg og at de ikke ønsker å kommentere dødsfallet.
– Jeg var der torsdag og fredag. Han ble lagt inn på sykehus i går og døde i går kveld, sier Lie, som har vært nær venn og manager for Jahn Teigen i mange år.
«Optimist»
Da Teigen-hyllesten «Optimist» hadde premiere på Chateau Neuf på sensommeren i fjor, ble hun spurt av VG hvordan hun ville beskrive ham som person.
– Det er helt umulig å beskrive i farta, fordi han er så mange ting samtidig. Han er unik, det er rett og slett ingen andre som er som ham. Det finnes bare én, svarte hun.
Musikalen ble satt opp av Øystein Wiik som skrev Teigens siste sang sammen med ham. «Ikke som alle andre», ble sluppet i fjor høst – på fødselsdagen hans 27. september 1949.
Førstevers går slik: «Ser i speilet, at dagene flyr/Arr og linjer, vet hva de betyr/Ta på seilet, til høye gebyr/I et selvdiktet eventyr/Det er aldri lett å være seg selv/Koster skjortan, hvert eneste sprell/Fly mot sola, men gå på en smell/Stå på beina, likevel».

Jahn Teigen på scenen, Oslo Fornøyelsessenter 11. mai 1984. FOTO: Inge Gjellesvik


– En stor inspirasjon
Datteren beskrev ham slik i et intervju med Dagbladet i september i fjor: – Pappa er som et barn, og det er det jeg elsker mest ved ham, sa 35-åringen om faren sin.
Videre beskrev hun ham som en mann som er opptatt av at ting skal være gjort ordentlig og at man skal være god mot alle man møter.
– (…) Hans iver, den lekne og følsomme måten å se verden på, er en stor inspirasjon for meg, la hun til.

Statuen av Jahn Teigen i Tønsberg med blomster og lys tirsdag. Foto: Terje Pedersen


Fikk byens segl
I et intervju NTB gjorde med Jahn Teigen i 1993 da han ga ut plata «Rondo», fortalte en 44 år gammel artist om tidsspennet fra han ble med det The Red Squares til London i 1968 til han sto på scenen som bøddel i Dollie de Luxe-musikalen «Which Witch» i samme by høsten 1992.
– Da jeg bodde der den gangen var det på de billigste hotellene. De var av den typen der folk løper fra regninga. Nå har jeg spilt bøddel på Westend og bodd på de fineste steder. Det har da skjedd en viss forbedring på de 25 årene, fortalte han lattermildt.
Dagen før intervjuet ble sendt ut holdt 300 barn og ungdommer fra Tønsberg-distriktet jubileumskonsert for Teigen og 3.000 mennesker på scenen under Slottsfjellet. Jubilanten selv satt på en æressofa.
– Det største øyeblikket for meg var da datteren min Sara kom dansende ned fra scenen i ballettdrakt og ga meg en rose. Det gikk rett i hjerterota. Jeg fikk også byens segl av ordfører Erik Carlsen. Det var en fin kveld, fortalte Jahn Teigen.
(NTB, Dag Kjørholt)


http://scenemagasinet.no/jahn-teigen-er-70-ar-na-skal-hans-musikalske-livsverk-samles-i-cd-boks/

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

februar 2024
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Facebook

populær