DØDSFALL

«Kalvøya-generalen» er død

Paul Karlsen ble ofte kalt «Kalvøya-generalen». Fredag sovnet han inn – 72 år gammel. Arkivfoto: Erik Johansen / NTB scanpix.

Paul Karlsen, som drev Kalvøya-festivalen, døde fredag 12. juli 2019. Karlsen ble 72 år gammel.

Han sovnet stille inn etter en lang kamp mot kreft, skriver NRK.

ANNONSE FRA BOSE:

Karlsen regnes som en av de viktigste bidragsyterne til norsk festivalliv. Han er mest kjent for å ha drevet Kalvøya-festivalen, som ble arrangert på Kalvøya i Bærum fra 1971 til 1997.

Festivalen fikk et gjennombrudd da Frank Zappa spilte der i 1973. Senere tiltrakk festivalen store navn som blant annet Bob Dylan, Iggy Pop, Nirvana, U2, David Bowie og Leonard Cohen.

Da festivalen opphørte i 1997, begynte Karlsen å jobbe som advokat i et advokatbyrå i hovedstaden. Han var også en aktiv lokalpolitiker, og han ledet både Asker og Bærum Høyre.

– Det jeg husker er at han hadde alltid et smil rundt munnen. Før han sluttet å røyke, satt pipa i munnviken også. Han var en veldig positiv og hyggelig person, men også egenrådig og bestemt, sier musikkjournalist Leif Gjerstad, som har skrevet bok om Kalvøya-festivalen og som også kjente Karlsen i nærmere 40 år. (NTB)

Sommeren 1984 på Kalvøya utenfor Sandvika i Bærum kommune. Foto: Bjarte Hetland.

Kalvøyafestivalen var en musikkfestival som ble arrangert på Kalvøya i Bærum.

Festivalen hadde sitt utspring i miljøet rundt viseklubben Hades på Kunstsenteret på Høvikodden. Festivalen ble startet av Sten Randers Fredriksen i 1971. Fra 1972 overtok Paul Karlsen som festivalsjef, en stilling han beholdt resten av festivalens levetid. Siste festival ble arrangert 1997.

ANNONSE
ANNONSE
NTB NTB

Du vil kanskje også like