Se oss i sosialt media

NYBYGG

Karmøy ønsker seg kulturhus – skal utrede mulighetene

Publisert

den

En arbeidsutvalg i Karmøy kommune skal se på muligheten for et nytt kulturhus på Karmøy.

– Vi har et voldsomt aktivt og godt kulturliv på Karmøy, både amatører og profesjonelle, og de fortjener bedre fasiliteter enn det som tilbys i dag, sier ordfører Jarle Nilsen (Arbeiderpartiet) til Radio 102.no.

Det er «fem» soner på Karmøy med hvert sitt vesle kulturhus. Men ingen av disse husene er opprinnelig bygd for kulturformål. Ordføreren mener det trengs en «storstue» som kan samle alle formål. Spesielt Karmøy kulturskole med 28 ansatte og veldig mange unge som går på skolen, trenger et kulturhus, mener han.

Ordfører Jarle Nilsen (Arbeiderpartiet) i Karmøy kommune. Foto: Karmøy kommune.


– Karmøykulturen og innbyggerne våre fortjener at vi endelig gjør noe med det, og vurderer seriøst muligheten for å etablere et kulturhus i kommunen. Et moderne kulturhus vil bygge omdømme og virke samlende for hele kommunen, sier Nilsen til lokalradioen.
Karmøy er en kommune og ei øy i Rogaland. Øya er fylkets største. Kommunen Karmøy har landegrense i nord til Haugesund og i nordøst til Tysvær. Til havs er nabokommunene i øst øykommunen Bokn, i sør Kvitsøy og vest til havs Utsira kommune. Karmøy er landets 20. største kommune med hensyn til antall innbyggere. Administrasjonssenter er Kopervik, som ligger som et naturlig sentrum midt på øya.

Karmøy kommune. Kart: SSB.


 

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

august 2022
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær