Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Konsertsystemer-sjefen ber om strakstiltak

Avatar photo

Publisert

den

Konsertsystemer runder i disse dager 25 år. I løpet av få dager har omsetningen stupt grunnet avbestillinger av oppdrag.

Årsaken er korona-viruset og all usikkerheten rundt dette.
Tirsdag 10. mars 2020 varslet Folkehelseinstituttet at alle arrangementer med flere enn 500 deltakere bør avlyses eller utsettes.
– For april er vi ned 75 prosent på de bekreftede jobbene. Det har skjedd i løpet av de siste dagene, det begynte mandag i forrige uke. Til og med i dag, så er det gått ut en 10-12 millioner i oppdrag ut vinduet, bare for de neste seks ukene, forteller Marius Widerøe, daglig leder hos Konsertsystemer, til TV 2.
Der fikk de rundt 70 ansatte samme dag beskjed om at det vurderes permitteringer. Det samme har andre firma i utleiebransjen gjort overfor sine ansatte, skriver TV 2.
– Hvis man skal prøve å begrense smitten slik man nå gjør, og si at man ikke skal ha noen samlinger av mennesker, og vår bransje lever jo av å samle mennesker på et og samme sted, så er det vel ingen, tror jeg, som overlever i vår bransje i det hele tatt. Og da er det ingen konserter, teater, revyer, som kan gå av stabelen, mener Widerøe.
Han mener at staten må ta regningen for ikke bare permitteringene, men også dekning av store deler av inntektstapet som følge av begrensningene som nå legges på normal samfunnsaktivitet. Widerøe poengterer i intervjuet at LLB-bransjen «kanskje er den bransjen som er hardest rammet.»
– Vi snakker om at det som før var 100 prosent har gått ned til 25 prosent. Jeg tror ikke mange bedrifter i Norge ville klart å overleve hvis man kuttet ut 75 prosent av inntektene deres, på én uke, sier han i intervjuet med TV-kanalen.
På Facebook uttrykker en rekke kjente «utleiefolk» bekymring for den akutte situasjonen:
Morten Bakke fra Bary skriver at «hele livsverket mitt og mange andres er i ferd med å kollapse!…. (Heldigvis ingen som dør av at vi er en stor gjeng som nå er i fare for å bli arbeidsløse, og vi får virkelig håpe vi får tatt kvelertak på Coronamøkka!). Kan bli noe stusselige konserter og arrangementer i fremtiden uten arrangører eller tekniske leverandører! Vi får krysse fingrene for at AS Norge klarer å hjelpe oss opp igjen, men de må evt. grave dypt i lommene. Dette blir ikke billig!🤞»
Frode Trondahl hos Prosystemer AS skriver at «bransjen jeg er endel av, har iløp av kun 8 dager havnet i en dyp krise. Her må staten komme på banen, hvis ikke risikerer man at hele kulturbransjen dør ut.»
Les også:
http://scenemagasinet.no/drossevis-av-konsert-og-arrangementsavlysninger-etter-smitterad-virke-frykter-konkursras-i-llb-bransjen/
http://scenemagasinet.no/konsertarrangorene-holder-pusten-kan-fa-store-konsekvenser/
Dette innlegget fant vi på Facebook-siden til Øyvind Engen:
FRA ITALIA: Jeg ser at mange i Norge ikke har forstått konsekvensene at coronavirusepidemien ennå. Mange tror fremdeles at det bare dreier seg om en slags influensa. Her en oversatt beskjed fra en kvinnelig kardiolog i intensivavdeling på et sykehus i Milano. Dette er det hun sier:
«Situasjonen er veldig alvorlig. Dette viruset er ekstremt smittsomt. Det er sant at mange ikke får symptomer av det, det er også sant at mange klarer seg uten altfor mye problemer, men samtidig så får mange bilateral interstitiell lungebetennelse, en sykdom som krever respirator. Vi har ingen medisiner fordi der er et virus; dermed fungerer antibiotika ikke. Vi gir medisin-cocktails som man bruker for andre virus som AIDS, men dette er fullstendig eksperimentelt, vi vet ikke om det vil fungere eller ikke. Det eneste man kan gjøre i slike tilfeller er intubasjonen av pasienten, dvs. la maskinen puste mens lungene hviler, og så venter man på at immunsystemet seirer over viruset.
Det stemmer nok at de fleste som dør er eldre folk som har pre-eksisterende sykdommer, men det finnes også mange unge i intensivavdelingene. Den yngste vi har her (på sykehuset mitt) er 38 år gammel, han hadde ingen pre-eksisterende helseproblemer. Det ekte problemet er at mange trenger respiratorbehandling, og vi har ikke nok av slike maskiner til alle sammen. Allerede i går tok noen kontakt med meg på sykehuset – jeg jobber i kardiologisk intensivavdeling – og de ba meg om å gi dem en av våre to respiratorer. Vi har bare to igjen. Jeg ga den til dem. Den stod ved en kvinnelig pasient som hadde blitt koblet fra maskinen i går, og vanligvis pleier man å beholde maskinen ved siden av pasienten i tilfelle sistnevnte har en krise. Hvis dette skulle skje, så har vi ingen respirator (for henne) nå.
I praksis har de sagt til oss at vi fra nå av må velge hvem vi skal tilkoble maskinen. Vi må prioritere de unge og de uten sykdommer. På Niguarda sykehuset (veldig kjent sykehus i Milano) blir ingen som er eldre enn 60 (!!!!!) tilkoblet respirator, så situasjonen er veldig alvorlig. Det er en fjorten dagers inkubasjonstid, så hvis en person er smittet og symptomfri i 14 dager kan den smitte et utrolig høyt antall personer.
Så konseptet er at hvis vi ikke vil ha en massakre («ecatombe», for de som kan italiensk), må vi prøve å sørge for at minst mulig blir smittet, og utsette smitten så mye som mulig. I ITALIA HAR VI 3.000 RESPIRATORER. HVIS 10.000 BLIR SYKE SAMTIDIG OG MÅ FÅ KUNSTIG ÅNDEDRETT, 7000 VIL DØ. Hvis vi derimot klarer å utsette smitten eller bremse den, så kommer det til å skje at når de nye blir syke trenger de gamle pasientene sannsynligvis ikke respiratoren lenger.
De enste ting man kan gjøre er de som allerede blir nevnt: forbli hjemme, ingen kino, ingen utstillinger, ingen spaserturer, minst mulig butikker, skoler skal bli stengt, ingen fotball på ettermiddagen, ingen middager på restaurant, unngå så mye som mulig å komme i kontakt med andre folk, vask hendene godt med såpe eller alkoholbaserte midler som amuchina (tilsvarende antibac i Norge).
Viruset overlever i 30-40 minutter på overflatene, det eneste for å være sikre på å få det bort er det å vaske med klorin og la klorin stå i kontakt (med det man vil rense) i 30 minutter.
I Roma er situasjonen som den var hos oss (i Milano) for 10 dager siden, og jeg kan fortelle dere at i løpet av 10 dager har det vært en utrolig eskalering her. Lombardia i ferd med å kollapse, og det er den regionen som har det beste helsevesenet, så jeg vil ikke engang tenke på det som kunne skje hvis dette når fram til de mindre effektive regionene.
Når det gjelder barn, finnes det ingen alvorlige tilfeller. Noen barn er positive, men som ved andre virus som vannnkopper og lignende, så utvikler barn en mye mindre kraftig form enn de voksne. Når det er sagt, så er barna forferdelige «pestsmittere»: de som ikke utvikler symptomer besøker besteforeldrene og dreper dem, i praksis. Så prøv å unngå kontakt mellom barn og besteforeldre. Uten å få panikk, ikke undervurder dette. De som kan, hold dere hjemme så mye som mulig uten å treffe noen.»

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Facebook

populær