Se oss i sosialt media

SOFTWARE

Korona tok knekken på WaveCapture

Avatar photo

Publisert

den

Det svenske lydmålingsfirmaet WaveCapture sier takk for seg. Systemet deres brukes til lydmålinger i Norge i regi av Kulturrom.

Da 2020 startet så fremtiden lys ut for firmaet.
Neste generasjon av softwaren var på gang og en ny avtale var på gang med «et større firma». Men pandemien stoppet hele prosessen.
Av den grunn melder gründerne Johny Grenander og Dan Bävholm at de nå legger ned selskapet ved årsskiftet 2020/21.
Det betyr at de ikke oppgraderer dagens program i fremtiden, og at support og fiks av eventuelle nye «bugs» blir svært begrenset.

Nå melder Kulturrom – tidligere Musikkutstyrsordningen (MUO) – at den norske leverandøren av systemet, Lydrommet AS, garanterer at lydmålingssystemet fungerer som det skal i garantitiden på fem år.
Det var i 2016 at MUO startet et prosjekt der de ønsket å sette lydnivåer på konserter i fokus. Lydrommet vant samme året anbudet på å levere utstyret som skal måle desibel-nivået. Pr. høsten 2018 var 80 lydmålingssystemer satt i drift. Målet for myndighetene er å komme med et regelverk, og da må man finne ut hvor høyt det spilles.
(Artikkelen fortsetter nedenfor.)
Les mer her:
http://proavmagasinet.no/hvor-hoyt-spilles-det-egentlig-pa-norske-konsertscener/
Når WaveCapture legges ned fra og med 1. januar 2021 betyr det også softwaren, RT-Capture 3.
Lydrommet skriver på sine nettsider at systemet er uten kjente feil eller mangler nå, men hvis det skulle dukke opp vesentlige feil som hindrer normal bruk av systemet, vil Lydrommet, i samarbeid med Dan Bävholm, få gjennomført nødvendige feilrettinger.
WaveCapture sin programvare blir ikke oppdatert for nye operativsystemer. Systemet er p.t. oppdatert til Windows 10, og det er ingen kjente planer om at Microsoft skal avvikle dette operativsystemet.
Lydrommet fortsetter å tilby teknisk support for brukere av lydmålingssystemene og vil fortsatt levere erstatning for defekte eller ødelagte hardwarekomponenter i henhold til kjøpsavtalen.

 

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær