Se oss i sosialt media

FESTIVAL

Krav fra festivalgeneral Melvin Benn skapte «uro» for nye Hove-arrangører

Publisert

den

At den britiske festivalkongen Melvin Benn i vinter fremmet et krav om tre millioner kroner for bruk av Hove-navnet, skapte ifølge de nye festivalgründerne «uro» blant samarbeidspartnere og leverandører.

Det hevder sjef for den nye Hovefestivalen, Marius Amundsen, overfor Agderposten. (Bak betalingsmur.)
Kravet fra den britiske festivalprodusenten, som i 2009 gikk inn i Hovefestivalen og drev den frem til og med 2014, slo «ned som en bombe» hos den nye festivalarrangøren på Tromøy i februar.

– Billettsalget har tatt seg veldig opp de siste ukene, sier festivalsjef for Hove Music Festival, Marius Amundsen, til Agderposten. Skjermdump: Hove Music Festival


 
Selskapet Seaside Production, etablert i 2018 med blant andre Hove-profil Benedikte Nilsen om bord, undersøkte det påståtte grunnlaget for kravet grundig. Festivalens advokat konkluderte med at det ikke var juridisk holdbart å kreve erstatning for bruken av stedsnavnet Hove, skriver avisen.
– Dette er en ikke-sak for oss. Kravet har ingen rot i virkeligheten, og ble blankt avvist, sier Amundsen og hevder det ble stille fra Benn og hans selskap Festival Republic – helt til det ifølge Amundsen «sivet ut rykter» om kravet i artist- og leverandørmiljøet.
Da var de nye Hove-arrangørene i gang med å forhandle med artister, leverandører og sponsorer. Ryktene skapte på ny nervøsitet om oppstartsfestivalen var betalingsdyktig og i stand til å gjøre opp for seg, rapporterer Agderposten.
– Vi ønsker ikke spekulere i hvem som eventuelt prater, sier festivalsjef Marius Amundsen, som medgir at «denne saken har så klart påvirket oss noe».
Hove Music Festival går av stabelen 28. og 29. juni med artister som blant andre Alesso, Jason Derulo, Robin Schulz, Bjørn Eidsvåg, Ina Wroldsen, dePresno, Bernhoft, Löv, Skaar og Klovner i kamp. (NTB)

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

februar 2024
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Facebook

populær