Se oss i sosialt media

BRANSJEORGANISASJON

Kulturhus + kino = Sant

Avatar photo

Publisert

den

Over 60 kulturhus har også kinodrift, og flere steder er kulturhussjefen én og samme person. Nå skal organisasjonene Norske kulturhus og Film & Kino samarbeide tettere.

I forbindelse med høstens introduksjonskurs for nye kinoansatte er dermed Norske kulturhus’ leder Nina Hodneland hjertelig tilstede.
Hun forteller:
– En god del av medlemmene har etterlyst fokus på hvordan det er å være kulturhuskino. En kino som drives på et kulturhus kjenner på andre utfordringer enn steder hvor det kun er kino, sier Hodneland.

Nina Marie Bjørka Moen Hodneland, daglig leder i Norske kulturhus, tidligere Norsk Kulturhusnettverk (NKN). Foto: John Berge ©


– Vi i Norske kulturhus har ikke hatt noe fokus på kinodrift på noen av våre fagsamlinger. Film & Kino har invitert oss til et tettere samarbeid, til det beste for medlemmene. Det går alt på planlegging av ulike fagsamlinger, så de ikke krasjer, og eventuelt gjøre større ting sammen. Dette er veldig viktig og spennende, mener Hodneland.
Ifølge en oversikt Kulturhusmagasinet har gjort er det nærmere 70 kulturhus i Norge som også driver kino. Hos de minste husene er kulturhus- og kinosjefen samme person, mens større hus gjerne har egen kinosjef.
Hanne Jacobsen fra Bømlo kulturhus har begge «hattene» på og forteller under kurset om sine erfaringer med dette.

Hanne Jacobsen er kulturhusleder for Bømlo Kulturhus, som også inkluderer Bømlo Kino. Foto: Nina Hodneland.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

februar 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Facebook

populær