Se oss i sosialt media

BRANSJEORGANISASJON

Kulturhus + kino = Sant

Avatar photo

Publisert

den

Over 60 kulturhus har også kinodrift, og flere steder er kulturhussjefen én og samme person. Nå skal organisasjonene Norske kulturhus og Film & Kino samarbeide tettere.

I forbindelse med høstens introduksjonskurs for nye kinoansatte er dermed Norske kulturhus’ leder Nina Hodneland hjertelig tilstede.
Hun forteller:
– En god del av medlemmene har etterlyst fokus på hvordan det er å være kulturhuskino. En kino som drives på et kulturhus kjenner på andre utfordringer enn steder hvor det kun er kino, sier Hodneland.

Nina Marie Bjørka Moen Hodneland, daglig leder i Norske kulturhus, tidligere Norsk Kulturhusnettverk (NKN). Foto: John Berge ©


– Vi i Norske kulturhus har ikke hatt noe fokus på kinodrift på noen av våre fagsamlinger. Film & Kino har invitert oss til et tettere samarbeid, til det beste for medlemmene. Det går alt på planlegging av ulike fagsamlinger, så de ikke krasjer, og eventuelt gjøre større ting sammen. Dette er veldig viktig og spennende, mener Hodneland.
Ifølge en oversikt Kulturhusmagasinet har gjort er det nærmere 70 kulturhus i Norge som også driver kino. Hos de minste husene er kulturhus- og kinosjefen samme person, mens større hus gjerne har egen kinosjef.
Hanne Jacobsen fra Bømlo kulturhus har begge «hattene» på og forteller under kurset om sine erfaringer med dette.

Hanne Jacobsen er kulturhusleder for Bømlo Kulturhus, som også inkluderer Bømlo Kino. Foto: Nina Hodneland.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

oktober 2022
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Facebook

populær