Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Kulturlivet ber publikum la være å kreve tilbake penger for avlyste arrangementer

Publisert

den

Avlyste arrangementer preger norsk kulturliv. Magasinet Altså har startet en kampanje hvor de oppfordrer publikum til ikke å kreve pengene tilbake.

– Dette handler om hva vi alle kan gjøre for å holde hjulene i gang, sier sjefredaktør Ida Eliassen-Coker i magasinet Altså til Aftenposten.
Magasinet står bak emneknaggen #ingenrefusjon i sosiale medier, og tusenvis av nordmenn har delt det opprinnelige innlegget.
– Det virker som om mange har tenkt det samme som oss. Når du først har betalt for et arrangement, har du sannsynligvis råd til å tape de pengene. Vi sier ikke at alle skal gjøre det, for eksempel hvis man har dårlig råd, men hvis du kan – tenk på det, sier sjefredaktøren.
Mange artister og kunstnere har delt sin bekymring over fremtidig inntekt, blant dem musikeren Marie Sahba, som kort tid etter at regjeringen forbød kultur- og idrettsarrangementer, opplevde en rekke avlysninger.
– Hele vår inntekt forsvant på bare noen timer. Samboeren min skulle på turné neste uke, og jeg skulle spille på Oslos utesteder, som jeg gjør hver helg. Vi blir oppfordret til å tenke kreativt og finne løsninger som å strømme på nett, men med begrenset utstyr ser jeg ikke hvordan det kan bli bra. Vi lever jo av å samle mennesker, sier hun.
(NTB)

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær