AV UTLEIE

La ned suksessbedriften Molde Forum

Etter 30 års drift var det over og ut for Molde Forum 1. januar 2020.

– Det er naturlig å gjøre det, sier daglig leder Jo Tore Bæverfjord, som har bygd opp og drevet LLB-firmaet siden starten i 1990.

ANNONSE FRA BOSE:

Han har også vært med på Molde Jazzfestival helt siden 1981.

Da Molde Forum ble opprettet var det en del av profesjonaliseringen av Molde Jazzfestival.

Det ble dannet i 1990 som en konsekvens av festivalens behov for en profesjonell stab av teknikere innen lyd, lys og sceneteknikk. Tanken bak etableringen av Molde Forum, var at en så behovet for en lokal leverandør av scenetekniske løsninger til større og mindre arrangement innen kultur, idrett og kommersielle arrangement i regionen.

Daglig leder siden starten har vært Jo Tore Bæverfjord, som før dette var festivalens tekniske leder på frivillig basis.

Høsten 2018 bestemte Molde Jazzfestival seg for å avvikle selskapet, og denne prosessen skal være sluttført ved årskiftet.

– Er det vemodig?

– Nei, det har jeg ingen sterke følelser rundt, svarer Jo Tore.

– Det er en tid for alt. Jeg fortsetter å jobbe for jazzfestivalen, som nå vil leie inn LLB-tjenestene fra andre firma.

Molde Forum ble en større bedrift enn hva jazzgründerne noen sinne så for seg, og på det meste var omsetningen på 15-16 millioner kroner pr. år. Molde Forum ble store på Nordvestlandet og i Trøndelag og leverte komplette tjenester til en lang rekke festivaler.

– Jeg er overrasket over at eierne ikke vært klar over hvor store vi har vært. Vi jobbet oss fullstendig ut av kurs i forhold til eierne, sier Jo Tore, og forteller om mange opp- og nedturer gjennom årene. Men flest gode minner, hvor han og kollegene har fått jobbet med det ene verdenstjernenavnet etter det andre, som Van Morrison, Eric Clapton, John Fogerty, og mange, mange flere. – Vi har solgt unna mye utstyr og vil holde på en stund videre med det. Noe er solgt til lokale utleiefirma, men mesteparten vil nok selges til utlandet, opplyser Bæverfjord.

Jo Tore Bæverfjord. Foto: Privat.

 

Fortsatt restvarer igjen etter Molde Forum-nedleggelsen. (Skjermbilde fra firmaet nettside).

Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 6-2019 av SCENEMAGASINET, og er noe endret i etterkant. Den blir lagt som plussartikkel ila. kort tid. For å kunne lese denne, og andre unike bransjesaker, må du heretter ha gyldig abonnement. Det gir deg digitale fordeler og det trykte bladet først av alle tilsendt via Posten.

Bestill abonnement her og få glede av en rekke fordeler når vi snart lanserer vår nye plusstjeneste!

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like