BILDE

Laserveteranen hos Panasonic

Sales Engineer Felix Kleisen hos Panasonic Nordics Professional Projector & Display-avdeling. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

Allerede i 2014 lanserte Panasonic de første laserprojektorene beregnet for utleie/event og faste installasjoner. Fem år senere er teknologien selvsagt ytterligere forbedret.

Panasonic har både LCD- og DLP-baserte laserprojektorer, og selvsagt 4K-skjermer.

ANNONSE FRA BOSE:

Mer om 4K her:

4K – hva skjer med det?

 

– Vi var blant de første som produserte laserprojektorer. En stor fordel med Panasonic er at vi har produkter innenfor mange områder, som skjermer, projektor, kameraer, og at vi holder standarden på alle. Man kan bruke LAN-styring på skjermene, som på projektorene, forklarer Felix Kleisen, Sales Engineer hos Panasonic.

Panasonic-PT-RZ21K.

Nå har Panasonic to nye LCD-projektor-serier: PT-MZ-serien har utskiftbart objektiv og en lysstyrke på mellom 5.000 og 8.000 lumen.

PT-VMZ-serien har fast objektiv medlysstyrke mellom 4.500 og 6.000 lumen. VMZ-serien fremheves som et godt, prisgunstig alternativ for de fleste møterom og skoler, m.v.

Digital Light Processing (DLP)-teknologien var den første som ble utviklet til laserlyskilden.

Her har Panasonic modeller fra 5.000 til snart 50.000 lumen.

Ifølge Kleisen har DLP-teknologien den store fordel over LCD med atskillig bedre kontrast og mer stabilt bilde innenfor fargegjengivelsen.

– Den store fordelen med laser, generelt, er at man slipper lampebytte. I tillegg er det mindre varmeutvikling og man få projektoren i gang med en gang. Med laser kan også hele lysdelen være innkapslet, inkludert DLP-chippen, så støv er ikke lengre et problem og mange projektorer trenger derfor heller ikke filter, forklarer Kleisen.

Her foran Panasonics moderne klassiker, PT-RZ21K, i sin tid verdens minste og letteste 20.000 lumens laserprojektor.

Sales Engineer Felix Kleisen hos Panasonic Nordics Professional Projector & Display-avdeling. Her foran Panasonics moderne klassiker, PT-RZ21K, i sin tid verdens minste og letteste 20.000 lumens laserprojektor. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

(Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 3-2019 av SCENEMAGASINET. Bestill abonnement her.)

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like