BEDRIFTSBESØK

«Like gøy å dra på jobben nå som for 25 år siden!»

Foran: Foran: Petter Norby (gründer og daglig leder). Fra venstre: Bjørn Erik Hagen (logistikk & kundeoppfølging), Gro Helen Rundbråten (backoffice), Roar Vangen (service), Terje Sørlund (systemtekniker & dataansvarlig), Svein Tore Stenslie (salg & innkjøp) og Pål Erik Gulbrandsen (selger). Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

Hobbyen ble livstil, yrke og stor bedrift. Petter Norby inviterte sine bransjevenner på 25-årsfest i nye lokaler på Hagan i Nittedal.

– Hva føler du nå – etter 25 år?

ANNONSE FRA BOSE:

– Når man jobber med det som en gang var en hobby – eget band, studio og lydanlegg, så er det like gøy å dra på jobben nå – som den gang.

– Firmaet har vært gjennom en fantastisk reise og har alltid vært nært knyttet til kulturaktørene i bransjen. Firmaet startet som et rent utleiefirma med lyd og lys, men har etter 2017 blitt en ren importør og installatør av høykvalitets sceneteknikk, lyd-, lys- og bilde, forteller Petter Norby. Det var Bary som overtok utleieavdelingen høsten 2017 og sju ansatte fra Rubicon flyttet arbeidsplass.

– Hvordan var det å se igjen gamle venner, bekjente og kolleger på festen din?

– Det var utrolig hyggelig å møte igjen både leverandører, ansatte og gode kunder fra 1994. Dette er en fin bransje å være i, med utrolig mye fine folk!

– Hvordan har året 2019 vært for Rubicon, med tanke på hele to flytteprosesser?

– 2019 har nok vært det tøffeste av dem alle når uheldige omstendigheter dessverre tvang oss til å flytte to ganger. De fleste kjenner vel på kroppen hva en flytteprosess betyr. Det å ha to av dem i løpet av fire måneder har vært et hardkjør uten like. Jobben man skal utføre til daglig blir da veldig oppstykket og alt fokus og kundebehandling blir dessverre lidende.

– Så hvor lenge blir dere værende i de nye lokalene?

– Vi har inngått en fem-års kontrakt og blir trolig lenger. Vi trives veldig godt her oppe på Holum Skog.

– Det var vel krevende å få laget en ny heissjakt, og trapp?

– Absolutt. Vi tok på oss ansvaret for hele prosjektet og da må man lære seg et par nye ting om skjæring i 30 centimeter tykke betongelementer – og en god del lover og regler om bærende konstruksjoner. Det var utfordrende og artig, men det var liksom ikke det man skulle bruke hverdagene til.

– Hva slags produkter vil du fokusere mer på i 2020?

– Vi har fortsatt vårt hovedfokus på Chauvet LED lamper & Coda Audio høyttalere. Men Prolyte er et viktig merke for oss og vil få et nytt oppsving med nye eiere, og produktsegmenter som tepper og sceneteknikk vokser stadig. Øvrige produkter fra SRS, ARS, Fenix, Swefog, Littlite & K&M er også med oss videre

– Gjennom 25 år har LLB-bransjen gjennomgått en enorm produktutvikling og profesjonalisering. Hva savner du med «gode, gamle dager»? Og hva er bra med dagene i dag?

– Det har sannelig skjedd mye i bransjen på disse årene. Utviklingen har gått fort og det aller meste har blitt bedre på alle måter. Sikkerhet og HMS kom ikke et sekund for tidlig til en bransje som litt for ofte har tøyd strikken langt for hva som er greit
å jobbe innenfor ett døgn. Det er nok bare én ting jeg tenker var bedre på 90-tallet. Da hørte vi etter hva som låt best på alle fronter. Vi hørte tydelig forskjell på de forskjellige lydmiksene og utstyret forøvrig. Dette gjør vi jo fortsatt, men da de digitale lydmikserne kom rundt år 2000 så glemte vi denne delen fullstendig – og tenkte mest på funksjoner i bordet. Vi er fortsatt opptatt av gode mikrofoner og høyttalere, men det er dessverre få digitale miksere som låter så godt som de gamle, gode analoge bordene og hele denne utviklingen går i feil retning – og blir billigere og billigere. Lyden blir aldri bedre enn det svakeste leddet, lyder det som et aldri så lite hjertesukk fra 25-årsjubilanten Rubicons sjef.

– Hvor tar du entusiasmen fra, Petter?

– Det er rett og slett gøy å holde på med. Jeg er vokst opp uten særlig med penger å rutte med, og da setter man pris på ting!

Petter Norby fikk Marius Widerøe (t.h.) på besøk da Rubicon rundet 25 år før jul 2019. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

 

Nestoren og læregutten

Marius Widerøe – i dag suksessfull leder og medeier av Konsertsystemer – var i sin tid også ung og håpefull i LLB-bransjen. Petter Norby tok Marius under sine vinger og Marius holdt til i samme kontor- og lagerlokalene som Rubicon helt fra starten til Rubicon i 1994 og frem til 2000.

Den første forsterkeren jeg kjøpte, en QSC MX 2000, kjøpte jeg av Petter. Å bygge forsterkere var sykt tidkrevende og de ble ikke gode, sier Marius med et smil. Han var en av de mange som hedret Petter under 25-årsfesten for Rubicon.

– Det er lett å se de som vil noe, har talent, sier Petter.

– Du må stå på og jobbe, og kan ikke lene deg tilbake. Dette er ikke en bransje for de som står opp i tolvtiden.

Viste du dette om Rubicon?
Petter Norby hadde tretten år som dataprogrammer hos 3M Norge AS bak seg da han startet selskapet 1. januar 1994. Grobunnen for Rubicon ble lagt da Petter begynte å jobbe for Kongsberg jazzfestival i 1993, som teknisk ansvarlig.

Petter var med i Skedsmo viseklubb med sanganlegg og teknisk assistanse i en årrekke.

Det var artist Petter egentlig ville bli. Men da Petter ble far i 1989 lot han artistdrømmen svinne hen. Petter la da progrocken med Sage Malone på hyllen, men et par album ble det i årene 1978-1989.

Rubicon har et navn som mange andre firma i Norge deler, ikke minst et kjent produksjonsselskap innen TV. – De startet vel etter oss, men det går greit. Vi blir forvekslet av og til, men det er uproblematisk, sier Petter.

 

Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 8-2019 av SCENEMAGASINET. Den blir lagt som plussartikkel ila. kort tid. For å kunne lese denne, og andre unike bransjesaker, må du heretter ha gyldig abonnement. Det gir deg digitale fordeler og det trykte bladet først av alle tilsendt via Posten.

Bestill abonnement her og få glede av en rekke fordeler når vi snart lanserer vår nye plusstjeneste!

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like