Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Little Steven «er lei av seg selv» og utgir «upolitisk» nytt album

Publisert

den

Norgesvennen« Little Steven» når en ny milepæl i karrieren.

3. mai 2019 – temmelig nøyaktig én måned før norgesbesøket på Rockefeller i Oslo – utgir Steven Van Zandt (68) albumet «Summer of Sorcery», som han sier er «et stort kunstnerisk sprang» for ham.
– Det er det første upolitiske albumet og også det første albumet jeg har laget som ikke er selvbiografisk, sier han i et intervju med PBS.
– Jeg forsøkte å komme vekk fra meg, meg, meg. Jeg er lei av meg. Jeg ville lage en plate som dem jeg vokste opp med, sier Van Zandt og nevner Sam Cook, Smoky Robinsen, Beatles, Stones.
– Jeg ønsket å prøve det for første gang.

«Little Steven» var i sin tid svært kjent for sitt sterke engasjement i musikernes kamp mot apartheidregimet i Sør-Afrika. At den tid forlengst er over for hans del forklarer han ut fra ønsket om å lage et sted alle kan møtes i et USA han beskriver som «svært, svært delt».
– Vi trenger et tilfluktssted fra politikken akkurat nå, heller enn at jeg skal slepe folk inn i bevisstgjøring om politikk, sier Van Zandt til PBS, og røper at han verken støttet Obama eller vil kritisere Trump.
I intervjuet snakker han også varmt for skolesatsingen på musikk som han står bak i USA, kalt Rock and Roll Forever Foundation.
Little Steven & The Disiciples of Soul spiller på Rockefeller i Oslo mandag 3. juni 2019.
Siden starten av 70-tallet har Steven Van Zandt satt tydelige spor som soloartist, låtskriver, skuespiller, produsent, og ikke minst som medlem i Bruce Springsteens E Street Band. Van Zandt har gitt ut fem soloalbum og ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2014. Han co-produserte «The River» og «Born in the U.S.A.» og har produsert album for en rekke artister – inkludert norske The Cocktail Slippers.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

november 2022
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Facebook

populær