ARRANGEMENT

Melodi Grand Prix-finalen skal holdes i Trondheim Spektrum

Keiino vant årets Melodi Grand Prix med sangen «Spirit in the Sky». Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix.

Melodi Grand Prix-finalen 2020 skal skje i Trondheim Spektrum. Samtidig utvides konkurransen, og det skal holdes fem direktesendte landsdelsfinaler.

– Det er stor stas å ta MGP-finalen til Trondheim i forbindelse med musikkonkurransens 60-årsjubileum. Det er 31 år siden sist finalen ble arrangert utenfor Oslo, så dette blir en flott begivenhet. Vi håper Trondheim og resten av Norge er klare for å lage folkefest midt i landet vårt, sier prosjektleder Stig Karlsen i en pressemelding fra NRK.

ANNONSE FRA BOSE:

Kun to ganger tidligere har Melodi Grand Prix-finalen blitt arrangert utenfor Oslo. Sist gang var i Stavanger i 1989.

I 2020 skal det også holdes fem direktesendte landsdelsfinaler. Disse begynner lørdag 11. januar, og holdes deretter hver lørdag fram til finalen i Trondheim 15. februar. Én artist fra hver delfinale går videre til finalen, hvor de møter fem forhåndskvalifiserte artister.

De forhåndskvalifiserte artistene blir presentert 3. januar, mens de fire artistene i hver delfinale presenteres hver mandag i uken de er i delfinale fra 6. januar. Programledere for sendingene presenteres i begynnelsen av desember.

– Vi lover fantastiske låter og artister. Det blir pyro, konfetti, flotte programledere og alt annet som hører med når Norges største musikkfest inntar byen. Ikke minst blir det et helt spesielt gjensyn med fjorårets supersuksess Keiino og låten «Spirit in the Sky» sier Stig Karlsen.

Vinneren av årets Melodi Grand Prix går videre til Eurovision Song Contest i Rotterdam i mai 2020. (NTB)

LES OGSÅ:

Trondheim Spektrum valgte NEXO

 

ANNONSE
ANNONSE
Redaksjonen Redaksjonen

Du vil kanskje også like