Se oss i sosialt media

KULTURHUS

Mer dans på kulturhusene

Publisert

den

Statsråd Jan Tore Sanner (H) – vikariende kulturminister – dro til Bærum Kulturhus for å møte unge dansetalenter og fortelle om Kulturdepartementets nye tilskudd til turnénettverk for dans.

Kulturdepartementet gir nemlig tre millioner kroner fra spillemidlene til Dansens Hus til etableringen av Dansenett Norge ble det kjent torsdag 10. august 2017.
– Regjeringen ønsker å støtte opp om Dansens Hus og de fire regionale kompetansesentrene som nå går sammen om å gjøre norsk og internasjonal dansekunst mer tilgjengelig for publikum over hele landet, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding.
Dansenett Norge etableres som et prosjekt i regi av Dansens Hus i samarbeid med Bærum Kulturhus, Dansearena nord, Dansekunst i Trondheim og Sør-Trøndelag og Regional Arena for Samtidsdans i Sandnes.
Gjennom etableringen av Dansenett Norge samles kompetanse fra noen av Norges viktigste aktører for visning av samtidig dansekunst.
Pengene skal brukes til å sende forestillinger ut på turneer.
Og i går var det ungdommene i talentutviklingsprogrammet DanseFOT som fikk det glade budskap av Sanner.
– Dansen er viktig i Bærum, den står kjempesterkt og favner mange. Det er viktig at regjeringen gjør tiltak som gjør at den når enda flere. Flere produksjoner betyr også mer for rekrutteringen og markedet blir større, sier Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog til lokalavisen Budstikka.

– Bærum er Norges største dansekommune med over 5.000 dansende. Dette er en fantastisk nyhet, det er viktig å få midler til å turnére med dans over hele landet, sier Siri Leonardsen, leder for kompetansesenteret i Bærum, til avisen.
Bærum kulturhus er en av landets mest aktive scener for samtidsdans med tydelige kunstneriske ambisjoner. Inngår også i nettverket «Foreningen Norsk turnénettverk for dans og scenekunst». Et samarbeid med 15 andre kulturhus/scener i 13 fylker.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

august 2022
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær