Se oss i sosialt media

NYTT UTSTYR

Nå kommer Yamaha med AFC4

Publisert

den

Det er duket for fjerde generasjon av det Yamaha kaller Active Field Control System, som naturlig nok fikk navnet AFC4. Allerede i 1985 hadde den japanske elektronikk-giganten det første systemet på markedet.

Den nye varianten av Yamahas elektroniske klanganlegg-system vil først bli lansert i desember 2019.
Men en sniktitt – for ikke å si sniklytt – var mulig for de som var på bransjemessen InfoComm 2019 i Orlando, Florida i USA i begynnelsen av juni.

Med en kombinasjon av arkitektoniske akustiske prinsipper og elektroakustiske signalprosessering gir AFC-systemet brukerne muligheten til å manipulere og forbedre den soniske arkitekturen i rommet. Etter det SCENEMAGASINET kjenner til har Yamahas ingeniører reist rundt til en lang rekke scener/saler, herunder Kongsberg musikkteater i Norge, for å sjekke ut hvordan de andre systemene løser de mange komplekse problemstillingene.

AFC4 gir ifølge Yamaha «signifikante oppgraderinger innenfor lydkvalitet, fleksibilitet og totalopplevelsen av systemet». Yamaha mener AFC4 kan passe operahus, musikalscener og andre rom som brukes for underholdning i bredere skala. Yamaha hevder at AFC4 også kan brukes utendørs eller på en scene uten tak, og gi ønsket effekt.
Den nye prosessoren gir mange nye muligheter, med flere Finite Impulse Response-variabler (presets, faste og konfigurerbare), samt egen FIR EQ der AFC3 hadde en parametrisk EQ. Det er også mange flere tilkoblingsmuligheter, med 32 mikrofon innganger og 96 utganger. Dette mener Yamaha vil gi en større kontroll og mye mer fleksibilitet over rommet, slik at man kan stille inn til mange flere lydopplevelser, alt fra de nyanserte, subtitle – til dramatiske og ekstreme.

Yoshi Tsugawa, Senior General Manager i Yamahas Audio Business Division, uttaler at Yamaha – med sin over 130-årige historie – har en unik innsikt i hvordan lyd og akustikk fungerer. Ikke minst fordi Yamaha står bak produksjonen av så mange musikkinstrumenter, profesjonelle lydprodukter, samt at selskapet hard designet mange konsertscener og teatre.

«Med den nye AFC har vi gjort det mulig å skape veldig naturlige, omsluttende opplevelser for publikum og utøvere som er både substansiell og likevel familiær,» sier Yoshi Tsugawa. Yamaha-sjefen sier at selskapet nå utforsker nye steder å implementere teknologien og gleder seg til en spennende fremtid når AFC4 blir lansert.

(Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 3-2019 av SCENEMAGASINET. Bestill abonnement her.)

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2022
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Facebook

populær