Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

Nå svever snart hele DX-systemet i nettskyen

Avatar photo

Publisert

den

Fra lokal lagring til nettskyen: DX faser endelig ut DX Kultur til fordel for DX Web før jul 2017. Bare små detaljer gjenstår. Så er det mulig for alle kulturhus å kjøre billettsystemet på den mest moderne måten.

– Vi skal ikke legge skjul på at vi har brukt lengre tid enn vi først hadde tenkt, fortalte en åpenhjertig produktsjef Martin Berg fra DX under et seminar på NKN-samlingen i Stavanger konserthus.
– Helt ærlig har det tatt lengre tid enn det skulle tatt. Det var en betydelig større oppgave enn vi trodde. Derfor har vi ansatt nye folk så tempoet tar seg opp.
Berg kunne nå love at det gamle lokale systemet, DX Kultur, forsvinner (for de som ikke vil bruke det lokalt på egne PC-er/servere) innen årskiftet 2017/2018.
Den siste tingen som gjenstår å få gjort ferdig i skyen er fakturagrunnlag og rapporter.

Forbedringer på DX Web:
● Finkornet supplement til “Kategorier”
● Flere tags på en forestilling
● Globale og lokale


DX Web er altså det nye, topp moderne administrasjonsverktøyet for kulturhusene, hvor man både kan kjøre kulturhusdrift og forestillinger, kiosk og kino, om man ønsker det.
Her legges omtaler og bilder for å styre innholdet som havner f.eks på kulturhusets nettside, eller mobilappen ebillett.
– Flere kunder har hatt tilgang til et par år nå til DX Web. Men det er først nå i høst vi har klar ny funksjonalitet slik at DX Web kan ta over som hverdagsverktøy, fortalte Berg.
Blant ny og forbedret funksjonalitet i DX Web finner vi blant annet dette:
• Mailchimp-integrasjon. Man kan koble DX med Mailchimp-kontoen. En gang i døgnet syncer de alle nye e-postadresser som har kjøpt billetter og har svart «Ja, jeg vil ha informasjon fra kulturhuset.»
• Kategorier skal kunne segmenteres mer finkornet, med flere kategorier under hovedkategoriene. Globale tagger, og så kan man lage egne lokale tagger.
• Man kan opprette flere prissoner i en sal. Visualiseringen er bedre også slik kunden ser salen på sin enhet.

Sluttkundene kan nå enklere se hvor i salen setet de har valgt er, også med bildevisualisering.


 

Bedre støtte fra DX som har startet egen blogg rettet mot fagbrukerne på kulturhus/kinoene.


 
DX har også startet en support-blogg. Den finnes på http://get.dx.support.
Torstein Nybø, leder for Hadeland kultursal, var veldig fornøyd med DX-presentasjonen:
– At billettsystemet og administrasjonen flyttet ut i skyen er jeg glad for, sier han til Kulturhusmagasinet.no.
Det kommer også et nytt kassaapparat-system, DX Pos, som lanseres høsten 2017. (Mer om dette i en senere artikkel.)
DX understreket også at de er klar for nye regler i 2018: EUs forordning for personvern blir norsk lov i 2018. Det betyr at vi får nye regler for personvern i Norge, kalt General Data Protection Regulation (GDPR).

Produktsjef Martin Berg fra DX under et seminar på NKN-samlingen i Stavanger konserthus 16. og 17. oktober 2017. Foto: John Berge, KINOMAGASINET.no ©

Les saken om hvordan det gikk da DX startet med Vipps-betalingsmulighet i ebillett:

http://kulturhusmagasinet.no/vipps-en-over-natten-suksess-for-dx-kundene/
PS: DX kunne fortelle at hele 56 prosent av alle billetter som selges via Internett pr. høsten 2017 nå kjøpes via mobile enheter!

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2023
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær