Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Neste a-ha-avkom ut i musikkbransjen: True August gir ut egen musikk

Publisert

den

Et nytt a-ha-barn prøver seg med egen musikk. True August, sønn av Pål Waaktaar Savoy, har akkurat utgitt sin første EP.

De fem låtene er blitt til det siste halvannet året, etter at han begynte på universitetet.
Med titler som «I Can See You Clearly», «Mount Joy», «Krones», «Rubber» og «Leipzig» er sangene nå ute på ulike plattformer.
EP-en er spilt inn på flere steder: I Brooklyn i New York, der foreldrene Pål Waaktaar Savoy og Lauren Savoy bor, i Oslo og på True Augusts studenthybel i California.
– Mens jeg har holdt på meg disse låtene har jeg latt meg inspirere av band som Justice, Blonde Redhead, DIIV, Aphex Twin og Slowdive. Jeg ble dratt mot disse bandene fordi jeg ville utvikle en spesifikk stemning, som var ambisjonen med dette albumet, både gjennom hvordan de bygger lydlandskap – og skriver låter, sier True August i en uttalelse.
Miksen ble gjort av irske John O’Mahony, som har jobbet med både LCD Soundsystem og a-ha.
Ikke uventet har faren, Pål Waaktaar Savoy, vært med i prosessen.
– Min far har vært til stor hjelp, både gjennom innspillingen og produksjonen, sier True August.

True Augusts debut-EP later til å være selvtitulert. Den er ute på ulike plattformer fra slutten av april 2019.


Også barn av de to andre a-ha-medlemmene følger i fedrenes fotspor inn i musikkbransjen, enten det er på hel- eller deltid.
Mest kjent er Tomine Harket, som etter å ha vært barneskuespiller og purung MGP-delfinaledeltager tro til i «Stjernekamp» i 2016. Samtidig inngikk hun et samarbeid med Unge Ferrari. I 2018 var hun å høre sammen med Au/Ra på den Spellemann-nominerte Alan Walker-hiten «Darkside». Hun slapp også sololåten «Breathing Better».
– Jeg gjør det for musikken. Vil du at musikken din skal bli hørt, må du bli sett, sier Tomine Harket til NTB om det å søke rampelyset.
Også Magne Furuholmens sønn Filip Clements har prøvd seg som artist, noe den stolte faren iblant deler i sosiale medier. I 2015 spilte far og sønn inn en duett, kalt «Flags In The Air». Clements har også sporet «Once» liggende ute på SoundCloud. Sammen med bandet The Nowes, som ble til i studenttiden i skotske Edinburgh, utga han en EP kalt «Think of You as an Asset» i 2016. Bandet gjorde spillejobber i 2018.
a-ha-pappaen har spøkefullt kommentert sønnens artistnavn slik: «Hva er egentlig galt med navnet Furuholmen?»

Arvelig belastet: Her er True August fotografert i 2012 sammen med foreldrene Pål Waaktaar Savoy og Lauren Savoy da a-ha-medlemmene ble riddere av St. Olavs Orden for sin innsats i norsk musikkliv. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix.


Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mars 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær