Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

Ny lysprismulighet for Atendi

Publisert

den

Atendi har for fjerde gang muligheten til å smykke seg med utmerkelsen leverandør til en av de norske lysprisene.

Lyskultur vil for 17. gang dele ut Norsk Lyspris i 2018 for å synliggjøre bredden i gode norske belysningsprosjekter og -produkter i Norge.
Prisene profilerer god lysdesign og produkter, løfter frem kvalitet og nyskapning i tillegg til å bidra til å heve standarden.
Operaforestillingen Pelléas og Mélisande på Den Norske Opera & Ballett er nominert til Norsk Lyspris 2018 i kategorien Åpen klasse.
Her er det Drammensbaserte firmaet Atendi stolt leverandør av TIGHT-produktene til spesialbygde LED-paneler – styrt av ETC Eos lysbord, forteller Einar Borg Vike i Atendi, til Scenemagasinet.no.
– Ja, jeg må si det er stor stas for Atendi igjen å være leverandør for en av de nominerte, sier Einar, som vi nylig besøkte i Drammen.
– Vi har vært så heldige at vi har fått levere ETC-lysstyringssystemer og/eller lamper til minst et nominert lysprosjekt årlig – både i 2015, 2016, 2017 og 2018, sier Atendi-sjefen.

Bilde av oppsetningen av Pelléas og Mélisande.


Atendi har også vunnet som leverandør også de tre foregående årene:
Norsk lyspris 2015: Østbanehallen (Beste innendørsprosjekt)
Norsk lyspris 2016: The Well, Oppegård (Beste innendørsprosjekt)
Norsk lyspris 2017: Rånåsfoss Kraftstasjon (Beste innendørsprosjekt)
I 2018 er det totalt 14 nominasjoner i fem klasser – og i åpen klasse er det altså en ny sjanse for Atendi som leverandør.
Konkurrentene er Bussterminal Sarpsborg (med Luminator AS som leverandør), Lysplan for Verdensarven Rjukan – Notodden og Træna Urban Lighting (leverandører: Osram og Vikørsta.)

– Stor stas, sier Einar Borg Vike, daglig leder i Atendi. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


Her er mer informasjon om prosjektet Atendi har vinnersjanser med:
Pelléas og Mélisande

Den Norske Opera & Ballett valgte en utradisjonell løsning for å lyssette oppsetningen av Claude Debussys eneste opera Pelléas og Mélisande. Store deler av den vanlige scenebelysningen ble erstattet av 84 spesialbygde LED-paneler som i tillegg fungerte som en integrert del av scenografien. LED-panelene i taket ble utformet slik at de fikk en enhetlig design med bak- og sidevegg-elementene, og ble en integrert del av scenografien, samtidig som de fullt ut tilfredsstilte all ønskelig funksjonalitet som lyskilder. Både taket med LED-paneler, bak- og sidevegger var bevegelige og endret scenebildet fortløpende gjennom forestillingen.
Regissøren Barbora Horáková uttalte: «Jeg vil at vi skal få frem fargene og duftene i musikken. Jeg kjenner selv lukten, av grotten og havet. Debussys musikk er så stemningsskapende. Det er mye mørke, og det kontrasterer vi med det hvite sykehusmiljøet som vi har lagt handlingen i Pelléas og Mélisande til. – Sykehuset, som det meste av handlingen finner sted på, er et symbol på både liv og død.»
Eier & bruker: Den Norske Opera & Ballett
Lysdesign: James Farncombe for Den Norske Opera & Ballett
Leverandør: Atendi AS
Intervju med lysdesigner James Farncombe:

De nominerte vil presentere sine prosjekter og vinnerne kåres under Lysets Dag, 21. november 2018 på DOGA i Oslo.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

september 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Facebook

populær