Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

Ny lysprismulighet for Atendi

Avatar photo

Publisert

den

Atendi har for fjerde gang muligheten til å smykke seg med utmerkelsen leverandør til en av de norske lysprisene.

Lyskultur vil for 17. gang dele ut Norsk Lyspris i 2018 for å synliggjøre bredden i gode norske belysningsprosjekter og -produkter i Norge.
Prisene profilerer god lysdesign og produkter, løfter frem kvalitet og nyskapning i tillegg til å bidra til å heve standarden.
Operaforestillingen Pelléas og Mélisande på Den Norske Opera & Ballett er nominert til Norsk Lyspris 2018 i kategorien Åpen klasse.
Her er det Drammensbaserte firmaet Atendi stolt leverandør av TIGHT-produktene til spesialbygde LED-paneler – styrt av ETC Eos lysbord, forteller Einar Borg Vike i Atendi, til Scenemagasinet.no.
– Ja, jeg må si det er stor stas for Atendi igjen å være leverandør for en av de nominerte, sier Einar, som vi nylig besøkte i Drammen.
– Vi har vært så heldige at vi har fått levere ETC-lysstyringssystemer og/eller lamper til minst et nominert lysprosjekt årlig – både i 2015, 2016, 2017 og 2018, sier Atendi-sjefen.

Bilde av oppsetningen av Pelléas og Mélisande.


Atendi har også vunnet som leverandør også de tre foregående årene:
Norsk lyspris 2015: Østbanehallen (Beste innendørsprosjekt)
Norsk lyspris 2016: The Well, Oppegård (Beste innendørsprosjekt)
Norsk lyspris 2017: Rånåsfoss Kraftstasjon (Beste innendørsprosjekt)
I 2018 er det totalt 14 nominasjoner i fem klasser – og i åpen klasse er det altså en ny sjanse for Atendi som leverandør.
Konkurrentene er Bussterminal Sarpsborg (med Luminator AS som leverandør), Lysplan for Verdensarven Rjukan – Notodden og Træna Urban Lighting (leverandører: Osram og Vikørsta.)

– Stor stas, sier Einar Borg Vike, daglig leder i Atendi. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


Her er mer informasjon om prosjektet Atendi har vinnersjanser med:
Pelléas og Mélisande

Den Norske Opera & Ballett valgte en utradisjonell løsning for å lyssette oppsetningen av Claude Debussys eneste opera Pelléas og Mélisande. Store deler av den vanlige scenebelysningen ble erstattet av 84 spesialbygde LED-paneler som i tillegg fungerte som en integrert del av scenografien. LED-panelene i taket ble utformet slik at de fikk en enhetlig design med bak- og sidevegg-elementene, og ble en integrert del av scenografien, samtidig som de fullt ut tilfredsstilte all ønskelig funksjonalitet som lyskilder. Både taket med LED-paneler, bak- og sidevegger var bevegelige og endret scenebildet fortløpende gjennom forestillingen.
Regissøren Barbora Horáková uttalte: «Jeg vil at vi skal få frem fargene og duftene i musikken. Jeg kjenner selv lukten, av grotten og havet. Debussys musikk er så stemningsskapende. Det er mye mørke, og det kontrasterer vi med det hvite sykehusmiljøet som vi har lagt handlingen i Pelléas og Mélisande til. – Sykehuset, som det meste av handlingen finner sted på, er et symbol på både liv og død.»
Eier & bruker: Den Norske Opera & Ballett
Lysdesign: James Farncombe for Den Norske Opera & Ballett
Leverandør: Atendi AS
Intervju med lysdesigner James Farncombe:

De nominerte vil presentere sine prosjekter og vinnerne kåres under Lysets Dag, 21. november 2018 på DOGA i Oslo.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

november 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Facebook

populær