Se oss i sosialt media

NYTT UTSTYR

Ny «moving head» fra Robe med neste generasjon LED-lys

Avatar photo

Publisert

den

T1 Profile er designet for å oppfylle kravene ved forskjellige disipliner som teater, event, TV-produksjon og turnévirksomhet.

Det melder Norsk Sceneteknikk AS, som nå har et nytt produkt i serien av «moving heads» fra Robe.
Den formelle betegnelsen er Robe ROBIN T1 LED Profile med en femfargers MSL LED-kilde.
Ved bestilling i oktober/november kan varen leveres fra januar 2019, og prisen er 86.700 eks. mva, opplyser den norske leverandøren.
ROBE lighting s. r. o. er et tsjekkisk firma, etablert i 1994.
– Hvor godt befestet er ROBE som varemerke i Norge?
– Robe er et etablert varemerke i Norge, som alle i vår bransje kjenner godt til, sier Lars Kristian Bakke, selger og lystekniker hos Norsk sceneteknikk.
T1 Profile ble lansert 19. oktober 2018 på LDI-messen i Las Vegas.
Den vil være tilgjengelig for demonstrasjon hos Norsk sceneteknikk fra begynnelsen av desember 2018.

Robe ROBIN T1 LED Profile leveres fra januar 2019.


– Hva skiller denne fra de enda dyrere modellene?
– T1 er den neste generasjonen lyssterke LED-kilde. Robe har lyttet til brukerne som har etterlyst høyere intensitet i hvit enn DL4 og DL7, samt en fargekvalitet lik DL7 til en lavere pris. T1 kan opereres med direkte kontroll over alle fem fargene, eller som en CMY-enhet hvilket gjør den enkel og rask å programmere med alle typer lysbord som håndterer CMY, opplyser Bakke.
– Er dette å regne som en ny toppmodell i en egen serie?
– Det blir mer riktig å kalle den for den nye arbeidshesten i klassen med fem-farge konseptet. DL7 vil fortsatt være det mer presise verktøyet fargemessig med sin sju-fargers LED-kilde.
Det vil også komme en wash-utgave av T1.
Mer info om T1 Profile:
Den nye bevegelige T1 fra Robe er svært støysvak og har en ny multispektret LED-kilde.
Med fem-fargers LED-lyskilde, og trinnløs CCT fra 2700K til 8000K, er alle fargemuligheter åpne for total kontroll.
Behovet for en presis «theatre grade» dimmekurve er ivaretatt av Robes 18-bit dimmersystem, samtidig som en høy CRI på >93 leverer hud-tonene som er fundamentale for både teatere, TV- og filmproduksjon.
For TV-arbeid er det blant annet andre funksjoner som en pluss/minus grønn over egne DMX-kanaler, frekvensjustering, samt et eget system for flikkerfri operasjon sammen med alle SD- HD- og UHD-kameraer.
Alt dette kombinert med en meget nøyaktig og presis knivmodul, en dynamisk fokus-tracking zoom, variable froster, skreddersydde breakup- og aerial-goboer, animasjonshjul og prisme, hvilket gir total kontroll av finesser og finjustering av de mest krevende design innen teater, event, TV- og filmproduksjon.

Daglig leder Jan Robert Midtbø og markedssjef og prosjektleder Alexander Hamm hos Norsk Sceneteknikk inne i firmaets demorom på Spydeberg. Foto: John Berge, KULTURHUSMAGSINET.no ©

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

februar 2024
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Facebook

populær