Se oss i sosialt media

MUSIKKINSTRUMENTER (MI)

Ny podkastsatsing om norske musikkprodusenter, teknikere og låtskrivere

Avatar photo

Publisert

den

Nå lanseres «Bak spakene», som lages av Ole Henrik Antonsen, produsent, låtskriver og redaktør i bladet Musikkpraksis.

– I mange år har jeg gjort intervjuer med de som får artister og band til å skinne, de som sitter bak spakene. Som regel spiller jeg inn samtalene på mobilen eller en liten diktafon, og mer enn én gang har jeg sittet med alt for mye bra kildemateriale i forhold til de maksimalt 3-4000 ordene jeg får plass til i et langt portrettintervju, forteller Antonsen i en pressemelding.

Ole Henrik Antonsen. Foto: Musikkpraksis.


– Ofte har jeg tenkt at om jeg bare hadde hatt litt bedre lyd på opptakene, kunne de ha blitt veldig fine podkaster. Så nå har jeg vært ute og gjort en del intervjuer med ordentlige mikrofoner, og resultatet kan du høre en gang i uka i «Bak spakene».

I første episode er produsent og låtskriver Martin Sjølie gjest. Han har produsert og skrevet for en rekke norske og internasjonale artister. På merittlista finnes navn som Maria Mena, Bertine Zetlitz, Sam Smith, Gabrielle og Eva & The Heartmaker. For tiden er Martin kanskje særlig kjent for sitt samarbeid med Sigrid, og dette vies mye oppmerksomhet i podkasten.
Andre temaer som diskuteres er: Hvordan blir låtene til, og hvordan kan man best forberede seg til en skrive-session? Hvor lenge må man bo i en stor musikkby som London, LA eller Stockholm «før det smeller»? Hva er endret når låten din kommer i retur, mikset av Serban Ghenea? Vil country påvirke listepoppen i årene som kommer?
«Bak spakene» tilgjengelig i de aller fleste podkast-tjenester og vil komme ut en gang i uken.
I de neste episodene dukker Lindstrøm, Anne Judith Stokke Wik, Mats Lie Skåre, Christer-André Cederberg, George Tanderø og Knut Bøhn opp.
Benum er med som støttespiller for podkast-satsingen, ifølge den offisielle nettsiden http://bakspakene.no.
– Som norsk distributør av flere ledende merkevarer innen studio- og opptaksutstyr, ønsker vi med Bak spakene å inspirere og spre kunnskap som gjør at enda flere får gleden av å skape og jobbe med lyd og musikk, uttaler Simen Schikulski, som er markedssjef i Benum.

Simen Schikulski på kontorplassen hos Benum. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær